Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L'Ajuntament de Girona treballa per assegurar que els joves de la ciutat puguin accedir a la Garantia Juvenil

El consistori ha dissenyat una estratègia per garantir que els joves gironins que puguin ser beneficiaris d'aquest programa europeu hi puguin tenir accés

L’Ajuntament de Girona ha dissenyat una estratègia per assegurar que tots els gironins i gironines joves que es puguin beneficiar del programa Garantia Juvenil hi puguin accedir. Garantia Juvenil és un programa que es duu a terme a tota Europa amb la finalitat de reduir l'atur juvenil. La idea bàsica del programa és que, si una persona jove compleix els requisits, en un termini de quatre mesos, l’administració li oferirà una oferta de treball, pràctiques o formació. Poden accedir-hi persones joves més grans de 16 anys i menors de 25 anys, o menors de 30 anys en el cas de joves amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%, inscrits o no als serveis d'ocupació, i que no tenen feina ni estan formant-se.

El primer pas que una persona jove susceptible d’entrar al programa ha de fer és donar-se d’alta al sistema de Garantia Juvenil. Amb aquesta finalitat, tant des dels Serveis Socials d’Atenció Primària, com des del Servei Municipal d’Ocupació i L’Estació Espai Jove, es treballa per donar informació i suport als joves que volen fer aquesta alta.

A L’Estació Espai Jove es dóna aquest suport perquè el propi jove es doni d’alta al sistema a través de la forma més senzilla i ràpida d'accedir al fitxer, amb el DNI electrònic o certificat electrònic reconegut. Amb aquesta finalitat s’ha habilitat l’espai d’ordinadors de l’equipament amb sistemes de lectura de DNI electrònic i es facilita prèviament a les persones joves que obtinguin el seu propi. Amb aquest sistema s’han donat d’alta en els darrers mesos un total de 132 joves al sistema de Garantia Juvenil. Hi ha també la possibilitat de donar-se d’alta mitjançant un sistema d’inscripció manual a través d’usuari i contrasenya que cal demanar amb anterioritat. Seguint aquest procediment L’Estació Espai Jove ha informat fins aquest moment un total de 209 joves usuaris.

Un altre servei que es dóna als joves és el suport per a modificacions de dades, correccions o resolucions d’incidències en el registre al sistema. A L’Estació Espai Jove s’han fet un total de 202 atencions per resoldre aquest tipus de consultes.

Tant la tinenta d’alcalde i regidora d’Ocupació i Empresa, Marta Madrenas, com la regidora de Joventut de l’Ajuntament de Girona, Roser Urra, destaquen que “el més important és que des de l’Ajuntament de Girona estem treballant amb perfecta coordinació amb l’Oficina de Treball de la Generalitat a Girona per resoldre incidències i fer seguiment dels recursos que s’han ofert als joves de la ciutat que han entrat al sistema de Garantia Juvenil”.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.