Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Els gironins i gironines podran votar electrònicament per decidir el projecte del seu barri del 20 al 25 d'abril

Com a principal novetat, la consulta dels pressupostos participats dels barris d'aquest any es podrà fer a través de dos canals: la via telemàtica i la via presencial

La principal novetat de la consulta dels pressupostos participats d’aquest any és la incorporació de la votació electrònica, que oferirà la possibilitat als gironins i gironines d’escollir el projecte del seu barri a través de la via telemàtica. Aquest canal estarà obert des del 20 d’abril a les 9 h fins al dissabte 25 a les 14 h i per poder votar serà necessari disposar d’una credencial que els veïns empadronats a Girona i majors de 18 anys rebran aquesta setmana a les seves bústies.

“Es tracta d’una prova pionera a la ciutat, que representa un salt qualitat i quantitatiu pel que fa a la participació ciutadana. A més, com que es podrà fer des de casa, també serà un element socialitzador per a la família, cosa que té un valor pedagògic i és una mostra de la nova governança per a la qual apostem”, ha manifestat l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont.

Igualment, però, i com en els dos anys anteriors, es podrà participar a la consulta també de manera presencial, els dies 24 i 25 d'abril, en els punts de votació que s'habilitin per a cadascun dels barris. Aquest any aquests punts s’han ampliat i dels 12 de l’any passat s’ha passat als 21 d’aquest any. Una altra novetat destacada d’aquesta edició és la possibilitat de votar electrònicament de manera assistida. Aquest servei s’ofereix a les persones amb mobilitat reduïda o a les persones que tinguin dificultats per accedir a les noves tecnologies que permeten exercir el vot electrònic. Tal com han explicat els regidors responsables dels pressupostos participats dels barris, M. Àngels Planas i Eduard Berloso, la finalitat d’aquestes innovacions és donar més facilitats i fer més accessible la participació a la ciutadania gironina.

A partir de la setmana que ve els veïns podran escollir un total de 98 projectes, els quals han estat considerats viables tècnicament i econòmicament a través de la Comissió Tècnica d’Avaluació dels Projectes. Anteriorment s’havien rebut 231 propostes a través del formulari que es va obrir al web municipal del 27 de gener al 5 de febrer i 121 propostes sorgides arran de les primeres assemblees de barris.

Podeu consultar tota la informació referent als pressupostos participats d’aquest any al web www.girona.cat/consultabarris

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.