Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La Primera Guerra Mundial serà la protagonista del desè Seminari sobre els antecedents i els orígens del cinema

L'activitat, que tindrà lloc els dies 9 i 10 d'abril, està organitzada pel Museu del Cinema i el Departament d'Història i Història de l'Art de la Universitat de Girona.

Els propers 9 i 10 d’abril tindrà lloc el desè Seminari internacional sobre els antecedents i orígens del cinema que, sota el títol de “La Gran Guerra 1914-1918: La primera guerra de les imatges”, organitza el Museu del Cinema i el Departament d’Història i Història de l’Art de la Universitat de Girona (UdG). El seminari, que se celebra cada dos anys i és únic en el seu gènere a l’Estat espanyol, té com a objectiu potenciar la recerca en l’àmbit del precinema i el cinema dels primers temps.

En relació amb la temàtica del seminari, l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha assenyalat que “segurament les guerres han transformat la imatge i el cinema i, alhora, el cinema ha transformat les guerres”. Puigdemont ha definit també la relació de col·laboració ciutat-Universitat en aquest projecte com a “privilegiada”. En la mateixa línia, el professor i cap del Departament d’Història i Història de l’Art de la UdG, Xavier Torras, ha afirmat que “per a nosaltres és una satisfacció aquesta cooperació, no només pel valor afegir de les activitats que són de recerca, sinó perquè ens dóna projecció i visibilitat de la feina que es fa des de la universitat”.

A banda del seminari, es faran projeccions obertes a la ciutadania per acostar la temàtica del seminari a la població. Els dies 7, 8, 9 i 11 d’abril es projectaran diversos audiovisuals lal Museu del Cinema i al Cinema Truffaut, entre els quals cal destacar Die Somme, documental gravat el 1930 per Paul Heinz amb material d’arxiu de la batalla que va tenir lloc en aquest riu alemany.

Durant la presentació del seminari, també s’ha donat a conèixer la publicació de les actes de la darrera edició del seminari, que va tenir lloc el 2013, sota el títol de Objectivitat i efectes de veritat. El cinema dels primers temps i la tradició realista.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.