Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Àrea de què depèn:
Alcaldia

Persona responsable:
Sra. Sílvia Planas Dalmau

Adreça:
Plaça del Vi, 1, 1a planta
17004 - GIRONA

Telèfon:
972 419 502 - 972 419 433

A/e:
comunicacio@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/comunicacio

Publicador de continguts

Moció presentada pel grup municipal d'ICV-EUiA sobre el dret de remuneració als autors pels prèstecs de les obres a les biblioteques

Moció presentada i acceptada al Ple de l'Ajuntament de Girona del 13 d'octubre de 2014.

El grup municipal del d'ICV-EUiA ha proposat els següents acords del Ple que finalment s'han acceptat:

1. Rebutjar el contingut del Reial Decret 624/2014 i demanar al Govern de l’Estat espanyol la seva retirada.

2. Instar al govern de l’Estat espanyol a elaborar un nou Reial Decret, tenint present les consideracions exposades i que sigui els govern de l’Estat espanyol qui incorpori en el seus pressupostos les partides per fer front a un cànon fix per l’adquisició d’obres, fruit del diàleg i consens amb el conjunt d’actors afectats. Aquestes partides no poden suposar una retallada en altres partides de cultura per compensar l'increment, sinó que haurien de fer-se amb un increment net del pressupost cultural. D'aquesta manera es retribueix justament la feina dels autors, a la vegada que no es limita l'accés universal a la cultura, especialment dels ciutadans amb unes rendes inferiors.

3. Instar el govern de l’Estat espanyol a recuperar els objectius i mecanismes de cooperació previstos en el “Plan de Fomento de la Lectura” en el programa d’adquisició i millora de les col·leccions de les biblioteques públiques del país i formulat amb l’acord i la cooperació de la Generalitat de Catalunya en l’àmbit de Catalunya.

4. Instar a la Generalitat de Catalunya, en cas que assumeixi el pagament del cànon, a mantenir aquests principis i buscar el consens entre els diferents actors.

5. Traslladar aquests acords al Govern de l’Estat espanyol, als Grups parlamentaris del Congrés dels Diputats, a la FMC, a l’AMC i a la Diputació de Girona. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 198 resultats.