Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Aquest Nadal Gironamuseus proposa tallers infantils per conèixer aspectes divertits i originals dels museus de la ciutat

Demà s'obren les inscripcions per participar a les activitats proposades entre el 24 de desembre i el 3 de gener.

Per Nadal, els infants són els protagonistes dels museus de Girona. Ells són els destinataris d'un seguit de tallers que volen descobrir-los, d'una manera original i divertida, un tros de la nostra història, d'una tradició o d'una tècnica que conserven i difonen els nostres museus. A partir de demà es poden fer les inscripcions per participar als tallers a través de la següent adreça: www.gironamuseus.cat.

Des de fa quatre anys, els sis museus gironins (Museu d'Art, Museu d'Història de Girona, Casa Masó, Museu d'Història dels Jueus, Museu d'Aqueologia de Catalunya-Girona i el Museu del Cinema) que formen la marca Gironamuseus proposen als nens i nenes de 6 a 10 anys uns tallers molt especials pels dies feiners de les seves vacances de Nadal. Aquests tallers es duen a terme en els mateixos museus de la ciutat i en cada edició s'han esgotat en pocs dies les places disponibles. Es faran entre el 24 de desembre i el 3 de gener, de les 10.30 h a les 12 h, i tenen un cost de 3 euros per persona i taller.

Cada un dels sis tallers es programa en dues dates diferents, pel que cada dia feiner d'aquest Nadal es proposen dos tallers diferents en dos museus. D'aquesta manera, els nens i nenes es poden inscriure a tants tallers com desitgin.

Els museus són espais educatius en el sentit més ampli de la paraula. Conserven testimonis del nostre passat per a ensenyar a les generacions actuals i futures el que érem i el que som. Al llarg de l'any, aquesta tasca educativa es fa de moltes maneres diferents i per a públics molt diversos.


Aquestes són les propostes de tallers infantils dels museus gironins per a aprendre tot jugant aquest Nadal:

24/12 i 03/01 - Museu d'Art de Girona
Taller d'estampació nadalenca
Farem tampons amb motius nadalencs, i amb ells estamparem les targetes que donaran la benvinguda als convidats a la taula de Nadal i Reis.
 

27/12 i 30/12 - Casa Masó
Mil estrelles per Nadal
Per Nadal, a la Casa Masó, nens i grans s'afanyaven a retallar estrelletes de paper per decorar la casa. Nosaltres també ho farem i imaginarem noves formes de decorar el Nadal.
 

27/12 i 30/12 - Museu d'Història de Girona
Viure a la Girona barroca
El dia 27 descobrirem l'heràldica dels exèrcits catalans i elaborarem el nostre escut. El dia 30 ens centrarem en la indumentària dels soldats de l'època moderna i pintarem i vestirem els nostres personatges.
 

29/12 i 02/01 - Museu d'Història dels Jueus
Les llums de Hanukkà
Hanukkà és la festa de les llums del judaisme. T'explicarem en què consisteix, la seva història llegendària, i les tradicions familiars que l’acompanyen, i la celebrarem plegats.
 

29/12 i 03/01 - Museu d'Arqueologia de Catalunya - Girona
Neva sobre Sant Pere de Galligants
Fabrica la teva pròpia bola de neu decorada amb la imatge del bonic monestir de St. Pere de Galligants.
 

30/12 i 02/ 01 - Museu del Cinema
Pintem amb la llum
Dibuixarem a l'aire figures a partir de gelatines de colors, fluorescents i llanternes, i amb una càmera de fotos en capturarem les imatges, que serviran per a il·lustrar una cançó. En farem un petit vídeo de record.
 

Gironamuseus és la marca que agrupa els sis museus de la ciutat. Té per objectiu la realització d’accions de difusió i promoció dels sis museus gironins i l’organització d’activitats conjuntes al llarg de l’any (la Nit dels Museus, Dia Internacional dels Museus, tallers de Nadal...).
 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.