Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona viu aquest any les Fires de Sant Narcís més participatives

Els espectacles de carrer i els concerts han agrupat un gran nombre d'espectadors i l'actuació de Txarango i Zebda del dia de Tots Sants va registrar un màxim històric de 25.000 persones a la Copa

La tinenta d’alcalde i regidora d’Ocupació i Empresa de l’Ajuntament de Girona, Marta Madrenas, ha fet un balanç aquest matí de les Fires de Sant Narcís 2014. “Estem molt satisfets i contents de com han anat les Fires. Aquest any sí que han estat unes fires absolutament participatives i amb més afluència que mai”, ha remarcat Madrenas.

Hi ha hagut una gran resposta de públic a totes les propostes musicals a La Copa, especialment, i cal subratllar-ho de forma destacada, al concert del dia 1 de novembre, de Txarango i Zebda, on, tal com ha explicat la regidora, “creiem que s’ha registrat el màxim històric d’afluència de públic des que es fa en aquest espai”, amb unes 25.000 persones. També cal destacar els concerts de Chambao de la primera nit de Fires; Jeff Mills, el dijous 30, o el concert de Ciutat de Festivals, el dia 31, amb les actuacions de Pungle Lions i Gaspard Royant. Malgrat que no va ser el concert amb més afluència de públic de les Fires, sí que mereix una menció especial per la qualitat de proposta que es va portar a la Copa.

Aquest any, a més, ha quedat demostrada, més que mai, la consolidació dels nous espais musicals que complementen la programació de la Copa. La plaça de Sant Feliu, amb unes propostes musicals a mida pensades per un format més reduït que la Copa, han acollit un ple absolut en les actuacions de Joan Colomo; Quico El Célio, El Noi i El Mut de Ferreries –que van actuar després de la Gran Parade de Girona, que va ser un autèntic èxit d’afluència de bandes i seguidors pels carrers de Girona- i Sanjosex. No va ser menys l’envelat de la plaça de Miquel de Palol. L’Orquestra Selvatana el dissabte 25, amb concert i ball; La Metropol el dia del sopar popular –en què es van esgotar els 350 tiquets que es van posar a la venda-; La Principal de la Bisbal el dia de Sant Narcís, l’Orquestra Montgrins el dia 31 i, sobretot, l’Orquestra Maravella el dia 1, en què es va quedar gent a fora de l’envelat i tot, van causar sensació. Cada dia es van esgotar les 700 localitats dels concerts i es va arribar a les 2.000 persones en les sessions de ball.

Les propostes de l’Auditori també van tenir una gran resposta de públic i hi va haver un 80% d’ocupació mitjana en els concerts oferts en el marc de les Fires (Niña Pastori, Sílvia Pérez Cruz i Refree, Patricia Petibon, Love of Lesbian, La Principal de la Bisbal, Cor Maragall, Cor de la Diputació). Cal ressaltar, a més, el ple en els concerts de la Sílvia Pérez Cruz & Refree i al de la Niña Pastori.

Les activitats infantils van tenir també molt bona acollida i unes 5.000 persones en van gaudir en els tres dies que es van programar. L’Espai Copeta s’ha consolidat doncs com un escenari més d’activitats per a tota la família, al costat de les titelles i dels espectacles al carrer. L’actuació de The Penguins amb Reggae per Xics el primer dissabte de Fires va congregar unes 1.500 persones a l’esplanada de la Copa. País de Cotó, el dia de Sant Narcís, va portar-hi prop de 1.000 persones i el Diverkids de l’Orquestra Di-versiones va fer ballar petits i grans el migdia de la diada de Tots Sants portant més de 3.000 persones a la Copa.

Les consultes a l’Oficina de Turisme pràcticament s’han mantingut respecte l’any passat, en què es va detectar un augment del 70% de consultes respecte del 2012. Han passat per l’oficina més de 3.300 persones, un 3% menys que l’any passat.

Un dels motius que poden explicar aquesta lleu disminució en les visites a l’Oficina de Turisme és el major nombre de consultes que es fan a través de la pàgina web i dispositius mòbils. Aquest any s’han incrementat un 39’4% les visites a la pàgina principal del web de Fires respecte l’any passat, en el període que va del 12 de setembre al 3 de novembre. S’han rebut 99.460 visites, un 40’5% del total del web que han estat 245.924. La pàgina d’inici, l’apartat de dia a dia i la secció de música han estat els més visitats. Una altra pàgina web que fa de termòmetre de l’afluència de visites a l’Ajuntament és la de Turisme, que va rebre 6.500 visites úniques la setmana de Fires, 1.200 més que la setmana anterior. Els dies de Fires l’aplicació del Girona In ha rebut 10.848 visites des de dispostius Android i 16.802 des de dispositius iOS.
 

Jornades de portes obertes als museus de la ciutat

Més de 7.500 persones han visitat els museus de Girona els dies de Fires, especialment durant la Jornada de Portes Obertes del dia de Sant Narcís i del primer diumenge de mes, el dia 2 de novembre, i es mantenen les xifres de l’any passat. El Museu d’Història de Girona va registrar, del 24 d’octubre al 2 de novembre, una afluència de 1.792 persones. El dia amb més afluència de públic va ser la jornada de portes obertes del dia de Sant Narcís amb 532 persones. L’exposició “Girona a l’època moderna: de l’obrador al baluard (segles XVI-XVIII)” ha rebut 516 persones. El Museu d’Història dels Jueus ha rebut 1.759 visites del 24 d’octubre al 2 de novembre. El dia que va rebre més visites va ser el 2 de novembre amb 322 visitants. Pel que fa al Museu del Cinema, del 24 d’octubre al 2 de novembre van passar pel Museu 2.704 persones. La jornada de portes obertes del 29 d’octubre és el dia en què hi van passar més persones: un total de 761.

La Casa Masó ha estat un dels espais museístics de la ciutat que ha experimentat un major augment de visites durant les Fires. L’ocupació de les visites ha fregat el 100%, hi han passat 265 persones, un 23% més que l’any passat. Pel que fa a l’exposició “Color latent”, la mostra d’art contemporani del fons de la ciutat que s’ha pogut visitar de nou a la Casa Pastors amb motiu de les Fires, ha rebut la visita de 1.049 persones.

 

Unes Fires segures

“De nou, tots els serveis municipals i els agents de seguretat han treballat per garantir que les activitats que es puguin celebrar correctament i de forma segura. En aquest sentit, cal ressaltar que no hi ha hagut cap incident remarcable. Cal agrair l’actitud cívica dels ciutadans que han participat en les diferents activitats”, ha remarcat la regidora Madrenas. Un dels indicadors que posen de relleu les poques incidències que s’han registrat al llarg dels dies de Fires és el baix nombre –una desena– d’avisos i suggeriments rebuts a través de la Bústia d’Avisos. Aquest any s’ha provat, per primer cop, d’establir un sistema per gestionar els fluxos de vianants que assisteixen a la plaça de la Catedral per veure el pilar de 4 dels Marrecs de Salt pujant per les escales i evitar aglomeracions. El dispositiu, que també es va posar en marxa durant el mapping “300 anys. Estel-cat” del 31 d’octubre en el mateix espai, va ser eficaç i va garantir la mobilitat i la seguretat dels assistents als dos actes.

Pel que fa a les dades de delinqüència, són molt similars a les del 2013, si es consideren el conjunt de delictes i faltes. En el global es van passar de 193 casos el 2013 a 204 casos el 2014. En relació amb les intoxicacions etíliques, cal ressaltar que no hi ha hagut cap ingrés ni cap cas conegut com a coma etílic, ni en menors ni en adults. D’intoxicacions etíliques d’adults se n’han registrat 34, 6 més que l’any passat. Referent als menors i consum d’alcohol hi han 5 casos més atesos (18, el 2013, i 23, el 2014). Cal remarcar en aquest sentit les tasques preventives que es porten a terme.

També cal fer un esment especial a la bona acollida que han tingut els aparcaments dissuasoris que s’han ubicat a les entrades de Girona. Els cinc aparcaments que s’han habilitat (al pavelló de Fontajau, al carrer del Poble Sahrauí, a la Font de l’Abat, al Pla de Domeny i als accessos Nord) han estat amb ocupació plena un 65% dels dies de Fires. Cal ressaltar que el dels accessos Nord i el del Poble Sahrauí han estat ocupats gairebé al 100% cada dia.

 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.