Header: Notícies

Notícies i comunicats

Bàner: Cita prèvia

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2020

CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Àrea de què depèn:
Alcaldia

Persona responsable:
Sra. Sílvia Planas Dalmau

Adreça:
Plaça del Vi, 1, 1a planta
17004 - GIRONA

Telèfon:
972 419 502 - 972 419 433

A/e:
comunicacio@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/comunicacio

Publicador de continguts

Girona posa en marxa una xarxa d’horts urbans al barri de Sant Narcís

El projecte, que porta per nom “Menja’t Sant Narcís”, està promogut per diferents entitats i associacions veïnals i l’Ajuntament de Girona

L’Ajuntament de Girona i diferents entitats, associacions i veïns i veïnes han posat en marxa una xarxa d’horts urbans al barri de Sant Narcís. Es tracta del projecte “Menja’t Sant Narcís” que té per objectiu fomentar la consciència social i ambiental. La iniciativa s’ha implementat com a prova pilot al carrer de Roma i està previst estendre-la per més indrets. 

“És un projecte de barri, que va néixer amb la voluntat de dinamitzar els carrers per així promoure també la dinamització econòmica dels comerços del barri i les relacions entre els veïns. Estem en una fase inicial que amb la implicació directa dels veïns, veïnes i entitats del barri el projecte anirà creixent cada vegada més i serà útil per a la seva dinamització", afirma la regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana i Yanes.

El projecte pretén assolir tres fites. Per una banda, crear un espai comunitari i de cohesió social entre els diferents agents del barri: veïns i veïnes, entitats, escoles, associacions i col·lectius. Per l’altra banda, pretén rehabilitar els nombrosos espais públics enjardinats, els parcs i els marges i donar-los un ús productiu i un valor ambiental més enllà de la contemplació. I per últim, es vol potenciar un turisme més sostenible i no tan enfocat cap al consum sinó cap a la descoberta i la innovació; i a la vegada dinamitzar el comerç i l’ocupació local. 

Al voltant de la iniciativa s’han programat tota una sèrie d’activitats per donar a conèixer el projecte, així com sessions formatives sobre els horts urbans. El Centre Cívic de Sant Narcís acollirà, aquesta tardor, tallers sobre les plantes silvestres; el conreu i el manteniment de plantes d’interior; la permacultura; i la cuina silvestre. 

“Menja’t Sant Narcís” està gestionat pel Grup d’Acció (format per entitats i veïns i veïnes) i compta amb el suport i seguiment de l’Ajuntament de Girona i el Grup Motor (format per l’Associació de veïns de Sant Narcís, l’Associació cultural La Volta, el col·lectiu-grup de consum Olidemosketa, el col·lectiu de dones de Sant Narcís, Iaioflautes, l’Institut Català de Recerca de l’Aigua i l’Ajuntament). Per fer més extensiu el projecte, s’ha creat un compte a Instagram (@menjatsantnarcis) i s’està treballant en una pàgina web per recollir tota la informació i les activitats vinculades a la iniciativa. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 198 resultats.