Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Les biblioteques municipals reprenen tots els seus serveis

Els equipaments han pogut recuperar la seva activitat habitual arran de l'aprovació del Pla de represa sectorial publicat pel PROCICAT el passat 3 de juliol. També es permet als usuaris i usuàries l’accés directe a la col·lecció, l’accés a totes les sales, i desapareix l'obligatorietat de la cita prèvia.

Les biblioteques municipals d’Antònia Adroher, Ernest Lluch, Just M. Casero i Salvador Allende han reprès tots els seus serveis i amplien al màxim la seva activitat. Aquesta acció ha estat possible gràcies a l'aprovació dels plans de represa per part del PROCICAT el passat 3 de juliol, concretament del “Pla de represa del sector cultural: biblioteques”. 

D’aquesta manera, l’activitat de les Biblioteques de Girona és cada vegada més normalitzada. En aquest sentit, la situació en aquests equipaments municipals és la següent: 

  • S'ofereixen tots els serveis habituals de les biblioteques amb les condicions de seguretat bàsica: mascareta, higiene i distància de seguretat.
  • No hi ha limitacions de capacitat màxima més enllà de continuar mantenint la distància de seguretat.
  • Es permet l'accés lliure a la col·lecció, és a dir, les persones poden consultar directament el fons. 
  • Es reobren tots les sales, incloses les sales infantils. 
  • Desapareix l’obligatorietat de la cita prèvia.
  • Es redueix el temps de quarantena dels documents dels 14 dies obligatoris fins a les 48 hores. En aquest aspecte, el Pla textualment indica que als documents que hagin estat en contacte directe amb els usuaris (llibres retornats de préstec o consultats a sala) i als que provinguin de l’exterior (préstec interbibliotecari, adquisicions o donacions, etc.) se'ls aplicarà una quarantena de 48 hores abans de ser retornats als prestatges o incorporats a la col·lecció. Per tant, qualsevol document consultat haurà de romandre en quarantena dos dies en espera que una altra persona hi pugui accedir. Aquest punt serà objecte de revisió pròximament per tal que aquesta quarantena s'apliqui només als documents que provenen de l’exterior (préstec, adquisicions, donacions, etc.) però no als documents consultats en sala. 

Pel que fa a la Biblioteca Carles Rahola, l’Ajuntament de Girona segueix a l'espera de directrius i es mantenen les restriccions que s'estaven aplicant fins ara.

Biblioteques de Girona
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.