Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Àrea de què depèn:
Alcaldia

Persona responsable:
Sra. Sílvia Planas Dalmau

Adreça:
Plaça del Vi, 1, 1a planta
17004 - GIRONA

Telèfon:
972 419 502 - 972 419 433

A/e:
comunicacio@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/comunicacio

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona impulsa una campanya per promoure la lectura entre els més petits durant l’estiu

Un total de 320 alumnes de 4t de primària de la ciutat podran gaudir d’aquesta iniciativa que porta per nom “Guanyem un estiu lector”

L’Ajuntament de Girona conjuntament amb la Fundació Jaume Bofill impulsen la campanya “Guanyem un estiu lector”. Es tracta d’una iniciativa que pretén promoure la lectura durant les vacances, especialment entre els nens i nenes més vulnerables, oferint material educatiu a través dels kits lectors. Un total de 320 alumnes de 4t de primària de 16 escoles de la ciutat podran gaudir d’aquesta acció que s’impulsa per primera vegada.

Amb aquesta campanya es pretén combatre la pèrdua d’aprenentatge i les desigualtats educatives generades per la pandèmica del COVID-19. La promoció de la lectura és una resposta eficaç per enriquir educativament l’estiu i garantir un inici de curs amb majors garanties d’èxit. El kit consta d’un conjunt de materials que tenen per objectiu fer de la lectura una experiència divertida. Les famílies disposaran d’unes infografies amb cinc claus per treballar la lectura a casa, una guia elaborada per Jaume Centelles amb 12 propostes per promoure la lectura dels fills i filles, un llibre de la biblioteca de l’escola o de les biblioteques municipals i un carnet de viatge lector. La part informativa d’aquests materials s’ha preparat en diferents idiomes (català, castellà, àrab i urdú). En el kit també trobaran el quadern d’estiu de les biblioteques de Girona, que enguany proposa als nens i nenes que actuïn per cuidar el planeta. 

A partir del primer llibre que es deixa a l’alumne, es vol animar als més petits perquè visitin les biblioteques. Quan vagin a l’equipament a fer el retorn o recollida de llibres, la persona bibliotecària els segellarà el carnet i el quadern d’estiu. Quan tornin a l’escola, lliuraran el carnet de viatge lector i rebran un diploma de reconeixement al seu esforç. Els infants que superin els 12 reptes del quadern d’estiu rebran un petit obsequi i entraran al sorteig d’un regal.

El kit es lliurarà de manera presencial a l’alumnat de 4t de primària que des del seu centre ho hagin sol·licitat. També s’enviarà la informació en línia a la resta d’alumnes de l’escola. El suport i l’acompanyament que es dona als pares i les mares és clau per promoure l’hàbit i el gust per la lectura dels infants. És amb aquest objectiu que s’ha dut a terme aquest projecte que pretén crear un bon clima de lectura a casa. 
 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 198 resultats.