Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Àrea de què depèn:
Alcaldia

Persona responsable:
Sra. Sílvia Planas Dalmau

Adreça:
Plaça del Vi, 1, 1a planta
17004 - GIRONA

Telèfon:
972 419 502 - 972 419 433

A/e:
comunicacio@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/comunicacio

Publicador de continguts

Girona incorporarà una nova línia de bus que enllaçarà Sant Daniel i la residència de Puig d’en Roca cada hora

El recorregut serà batejat com L12 i està previst que es posi en marxa a partir del 2 de juny

Girona incorporarà una nova línia de bus urbà TMG que enllaçarà Sant Daniel i la residència de gent gran de Puig d’en Roca amb l’avinguda de Ramon Folch. Portarà per nom L12 i està previst que es posi en marxa el 2 de juny. La freqüència de pas serà cada hora, de dilluns a divendres feiners; i els caps de setmana i festius no circularà. La primera sortida serà a les set del matí i la darrera a les nou del vespre. La nova línia es va aprovar ahir, dia 28 de maig, en el Consell d’Administració de TMG. Un cop s’hagi consolidat el recorregut i els horaris, s’haurà d’aprovar definitivament per Ple Municipal. 
 
“Aquesta és una millora molt important sobretot per a la vall de Sant Daniel perquè quedi més integrada en els circuits del transport públic i així facilitar els desplaçaments a altres llocs de la ciutat. La nostra obligació és adaptar la xarxa de bus urbà a les diferents realitats que tenim a la ciutat, amb l'objectiu d'oferir un bon servei a la ciutadania, i promocionar la mobilitat sostenible”, ha afirmat la regidora de Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, Marta Sureda.   
 
El punt de sortida i arribada de l’L12 serà l’avinguda de Ramon Folch. Primer, l’autobús es dirigirà cap a Sant Daniel, parant al CAP Santa Clara, al Pont de Pedra, a la plaça de Catalunya, a la plaça del Vi i als carrers de la Cort Reial, dels Calderers i de Jaume Pons i Martí. En el carrer de Sant Daniel, s’aturarà en cinc punts diferents: als números 2, 19, 41 i 57 i al monestir. 
 
Tot seguit, tornarà cap a l’avinguda de Ramon Folch parant al carrer del Bellaire, a la rotonda del Pont de Pedret i a la rotonda del Rellotge. Un cop davant dels jutjats, l’autobús s’enfilarà cap a l’Hospital Universitari Dr. Josep Trueta i la Residència de gent gran de Puig d’en Roca. Durant el trajecte, s’aturarà al passeig de la Devesa - avinguda de França, a Sant Ponç, a l’Hospital, a la plaça de la Vila de Perpinyà, a l’avinguda de Josep Tarradellas i Joan i al carrer d’Antoni Varès i Martinell fins arribar a la residència. Finalment, tornarà a l’avinguda de Ramon Folch parant al carrer del Pont de la Barca i al passeig de la Devesa - Pont de la Barca.  L’Ajuntament realitzarà una bustiada als veïns de Sant Daniel perquè coneguin aquesta nova línia de bus urbà de TMG. 
 
L’objectiu principal d’aquest nou recorregut és millorar la freqüència de pas al barri de Sant Daniel i perfeccionar altres recorreguts. I és que amb la posada en marxa de l’L12 es duran a terme petits canvis en altres línies. Per una banda, l’L11 que connecta amb el campus de la UdG a Montilivi no circularà pel Barri Vell sinó que anirà directament a l’avinguda de Ramon Folch i després es dirigirà directament cap al CAP Güell. A més, s’augmentarà la capacitat del bus canviant el minibús per un de més gran. Per l’altra banda, l’L2 no arribarà a la residència de gent gran de Puig d’en Roca, només fins a l’Hospital Universitari Dr. Josep Trueta. Aquest escurçament del recorregut permetrà millorar la puntualitat d’aquesta línia.  
 

Recorregut de la L12
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 198 resultats.