Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Acte commemoratiu al call de Girona amb motiu del Dia Oficial de la Memòria de l'Holocaust i Prevenció dels Crims contra la Humanitat

Dimarts 29 de gener, a les 20.30 h, l'alcade de Girona i president del Patronat Call de Girona, Carles Puigdemont, l'alcalde de Besalú Lluis Guinó i l'alcalde de Castelló d'Empúries Xavier M. Sanllehí, presidiran una cerimònia de record.

El 27 de gener de 1945 es produïa l’alliberament del camp de mort instal·lat pels nazis a la localitat polonesa d’Auschwitz-Birkenau. En aquell i en altres camps igualment sinistres de l’Europa sotmesa al règim nazi, seguint un pla perversament i perfectament delimitat, entre 1942 i 1945 hi varen ser assassinades prop de quatre milions de persones.

La resolució de l’any 2005 en què l’ONU va declarar el 27 de gener Dia Oficial de la Memòria de l’Holocaust i Prevenció dels Crims contra la Humanitat, convida tots els governs i parlaments dels estats membre a mantenir viu el record d'aquesta barbàrie i a educar per al futur, per tal de relegar al passat la intolerància, la discriminació i el racisme. Des de llavors, aquesta data es commemora arreu d’Europa com una jornada de reflexió, memòria i conjura contra l’oblit.

El Patronat Call de Girona se suma a la commemoració amb un acte que tindrà lloc demà dimarts 29 de gener, a 2/4 de 9 del vespre, i que serà presidit per l'alcalde de Girona i president del Patronat Call de Girona, Sr. Carles Puigdemont, l'alcalde de Besalú, Sr. Lluís Guinó, i l'alcalde de Castelló d'Empúries, Sr. Xavier M. Sanllehí.

En el decurs de la commemoració, comptarem amb parlaments d’Anna Maria García -catedràtica d’història contemporània de la Universitat de Girona i directora del grup de recerca Memòria, Història i Identidats que treballa sobre les identitats nacionals, els exilis, i el pensament polític i els intel·lectuals- i de Josep Calvet -doctor en Història i investigador de la Universitat de Lleida-, amb l’acompanyament musical dels cantaires del Cor Filharmonia sota la direcció d'Irene Llongarriu.

En acabar l’acte, tindrà lloc una encesa commemorativa d’espelmes en record i homenatge a totes les víctimes de la barbàrie.

Aquest acte és obert al públic general i tindrà lloc a les noves sales del Museu d'Història dels Jueus (C/ Força, 8). Entrada lliure fins omplir l’aforament.

Girona, Besalú i Castelló d’Empúries se sumen amb aquest acte als duts a terme en altres ciutats membre de la xarxa Red de Juderías de España com Barcelona, Toledo, Palma de Mallorca, Oviedo o Jaén, que també han commemorat de manera oficial aquesta diada de record. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.