Header: Notícies

Notícies i comunicats

Bàner: Cita prèvia

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2020

CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Àrea de què depèn:
Alcaldia

Persona responsable:
Sra. Sílvia Planas Dalmau

Adreça:
Plaça del Vi, 1, 1a planta
17004 - GIRONA

Telèfon:
972 419 502 - 972 419 433

A/e:
comunicacio@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/comunicacio

Publicador de continguts

Actualització: Novetats en les mesures de l’Ajuntament de Girona per evitar la propagació del COVID-19 i mitigar-ne els efectes [15.30 h]

La Policia Municipal incrementa el control en grups de persones al carrer, s’allarga la campanya per les persones sense sostre a l’antic edifici de la UNED, i no caducaran les targetes de transport públic en el període d’excepcionalitat

La Policia Municipal de Girona incrementarà els controls sobre grups de persones que estiguin a la via pública sense permís, amb l’objectiu de dispersar-los i fer complir la instrucció de reduir la mobilitat a desplaçaments imprescindibles i sempre de manera individual. Aquesta és una de les mesures que l’Ajuntament de Girona ha acordat en les darreres hores per fer front al COVID-19 i mitigar-ne els efectes. En la jornada d’ahir es van aixecar 70 sancions a la ciutat, entre Policia Municipal i Mossos d’Esquadra, a causa de la presència de grups, sobretot de joves i en diversos barris, pel motiu esmentat. Es tracta de sancions per infracció de la Llei de Seguretat Ciutadana, que poden ser d’entre 300 i 600 euros, i que en cas de reincidència poden arribar als 3.000 euros.

En aquest sentit, des de l’Ajuntament de Girona es fa una crida a la ciutadania i a les entitats veïnals perquè avisin la Policia si es detecten grups reunits a la ciutat, o persones amb actituds dubtoses, a través del 092. D’aquesta manera es vol evitar la propagació del COVID-19, i també garantir la seguretat dels veïns i veïnes. Precisament l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha alertat de la possibilitat que aprofitant la situació d’excepcionalitat, hi hagi persones que intentin cometre estafes o determinats delictes.

Paral·lelament, el consistori ha decidit allargar fins al final del període d’excepcionalitat la campanya per a les persones sense sostre, que acabava aquest 31 de març, de manera que tinguin a disposició un espai per dormir a l’antic edifici de la UNED. En canvi, s’han suspès les trobades entre aquestes persones sense llar, per reduir risc de contagis. De fet, s’estan estudiant diverses alternatives per aquest col·lectiu en cas que la situació s’agreugi, amb la intenció que es puguin posar en servei al més aviat possible. Pel que fa la Sopa, s’hi han pres diverses mesures de seguretat, com augmentar el nombre de torns de menjador i ampliar-ne els espais per respectar les distàncies preventives. També s’ha decidit reservar la zona de menjador per a les persones residents durant l’hora de sopar, mentre que es prepararan entrepans per a la resta d’usuaris i usuàries.

Seguint amb les mesures relatives a les persones sense llar, des de l’Ajuntament s’està fent un esforç especial de seguiment de tots els casos, atenent que la normativa no permet el confinament obligatori, i que entre el col·lectiu hi ha persones amb particularitats específiques en addiccions o salut mental. Els Serveis Socials estan garantint la seguretat i el menjar en tots aquests casos, per evitar qualsevol desemparament. A més, s’està reforçant encara més l’atenció telefònica i individualitzada per a col·lectius de risc, com ara gent gran, gent amb dependència, víctimes de violència domèstica o persones o famílies en situació d’especial vulnerabilitat. L’objectiu és fer-ne un seguiment constant per garantir que tenen tots els serveis coberts.

Finalment, s’ha acordat que durant el període d’excepcionalitat les targetes de transport públic que caduquin es mantindran actives i continuaran sent vàlides, de manera que no es tramitaran noves targetes o duplicats en aquestes setmanes. La xifra de persones usuàries del bus urbà encara va baixar més ahir, i només el van utilitzar un 6,5% dels usuaris habituals en un dia laborable. 

Pel que fa a les mesures econòmiques anunciades ahir, cal aclarir que la possibilitat de fraccionar sense interessos els impostos i taxes municipals es podrà fer en les condicions establertes en l’ordenança vigent, de manera que el venciment de l’última fracció serà el 5 d’octubre. D’altra banda, les persones que tenen domiciliat el pagament dels impostos –i de manera no fraccionada- rebran el càrrec un mes més tard del previst, el 8 de juny en comptes del 8 de maig.

L’Ajuntament de Girona manté cada dia obert el telèfon d’informació ciutadana 972 419 010, de dilluns a divendres de 8 h a 18 h, i dissabte i diumenge, de 9 h a 18 h per resoldre els dubtes que puguin sorgir. També s’emplaça a la ciutadania a mantenir-se informada sobre les últimes novetats a través dels canals oficials de l’Ajuntament i de la Generalitat de Catalunya.
 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 198 resultats.