Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Àrea de què depèn:
Alcaldia

Persona responsable:
Sra. Sílvia Planas Dalmau

Adreça:
Plaça del Vi, 1, 1a planta
17004 - GIRONA

Telèfon:
972 419 502 - 972 419 433

A/e:
comunicacio@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/comunicacio

Editor de continguts

Els GIF animats del Centre de Recerca i Difusió de la Imatge de Girona superen el milió de visualitzacions

El canal Giphy de l’Arxiu Municipal de l’Ajuntament de Girona es va posar en marxa fa prop de dos mesos

El Centre de Recerca i Difusió de la Imatge de Girona (CRDI) va obrir el 21 de novembre del 2019 un canal de Giphy amb l’objectiu de donar a conèixer el fons audiovisual conservat a l’Arxiu Municipal de la ciutat d’una manera amena i informal. Des de llavors, el perfil ha rebut més d’un milió de visualitzacions, tal com han donat a conèixer les estadístiques d’aquesta eina d’emmagatzematge de GIF.

El canal del CRDI compta actualment amb 52 GIF animats de temàtica diversa que formen part de pel·lícules de Narcís Sans, Antoni Varés, Joaquim Puigvert, Jordi Bosch Mollera o Francesc Solà, entre altres, i vídeos de les emissions de Televisió de Girona.

Tot i que el format GIF existeix des de 1987, les animacions GIF s’han popularitzat enormement en els darrers anys, principalment en la comunicació a través de telèfons mòbils, de la mateixa manera que les emoticones o els stickers, ja que permeten comunicar emocions de forma més eficaç i immediata que el text o les imatges fixes.

Però els GIFs animats tenen altres usos al marge de la comunicació interpersonal, com l’ús comercial en la promoció dels productes d’una empresa, o l’ús en l’àmbit de l’educació i la cultura. Un exemple dels primers és el canal de la factoria Disney, mentre que en el cas de l’educació i la cultura podem posar com a exemple el canal de la NASA o el dels Arxius Nacionals dels Estats Units. 

Giphy és una base de dades en línia i un motor de cerca que permet als usuaris buscar i compartir GIFs animats, i alhora facilita la seva creació a partir d’un vídeo curt o una successió d’imatges. Està considerada la principal plataforma per crear i descarregar GIF animats del món i, segons dades publicades per la mateixa companyia, l’utilitzen diàriament 300 milions d’usuaris.

El canal Giphy del CRDI es pot visitar a: https://giphy.com/crdi 

Tornar