Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2025

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Institut d’Estudis Nahmànides i la Càtedra Ferrater Mora de Pensament Contemporani enceten el nou cicle de conferències “El mon jueu a la gran pantalla”

El filòsof, escriptor i professor Xavier Antich obrirà el cicle aquesta tarda, a les 18.30 h, amb una primera conferència sobre l’Holocaust al cinema. Paral·lelament, en els propers mesos s’inaugurarà una exposició sobre la contribució jueva al naixement del cinema comercial i a la creació de Hollywood.

L’Institut d’Estudis Nahmànidesi la Càtedra Ferrater Mora de Pensament Contemporani encetaran aquesta tarda, a les 18.30 h, el nou cicle de conferències “El mon jueu a la gran pantalla. El cinema com a eina i com a pretext”. Com és habitual, les conferències tenen lloc a l’aula de l’Institut del Centre Bonastruc ça Porta durant el primer semestre de l’any. Aquest és el vintè any que el Patronat Call de Girona de l’Ajuntament de Girona i la Universitat de Girona col·laboren en la realització d’un cicle de conferències anual sobre pensament i cultura del judaisme i sobre la història jueva.

En aquesta edició, la proposta tracta el tema del cinema relacionat amb el món jueu. Al llarg del temps, el cinema ha estat una eina poderosa per explicar històries, cultures i identitats que integren el món jueu contemporani, des de la creació de Hollywood com a industria cinematogràfica fins a les pel·lícules que ensenyen la cruesa de l’Holocaust. A través del setè art s’han anat teixint narratives sobre la cultura jueva, el poble jueu, o la història jueva. Ara, el cicle proposa explorar d’on ve aquesta associació entre el cinema i el fet jueu, i quina trama de connexions podem trobar entre l’un i l’altre.

Les conferències començaran avui dijous, dia 23 de gener, a les 18.30 h, amb la conferència “Pensar i mostrar el mal: l’Holocaust al cinema”, que impartirà el filòsof, escriptor i professor Xavier Antich. La programació inclou quatre xerrades més entre els mesos de febrer i maig, cadascuna de les quals a càrrec d’una persona especialista en un aspecte diferent de la matèria. Les següents conferències aniran a càrrec d’Imma Merino (Universitat de Girona), Anna M. Garcia (Universitat de Girona), Paula Kuffer (Universitat de Barcelona) i Jordi Dorca (Museu del Cinema de Girona). 

Com a activitat complementària més enllà de les conferències, el cicle oferirà l’exposició “Jewishwood: La contribució jueva al naixement de Hollywood”. La mostra s’inaugurarà a la primavera i contindrà diversos elements i objectes prestats pel Museu del Cinema que fan referència als inicis de Hollywood i als productors jueus que van fer possible aquell somni. L’exposició, comissariada per Jordi Dorca Costa, es podrà visitar al Museu d’Història dels Jueus fins al mes de setembre de 2025.

Totes les activitats del cicle “El mon jueu a la gran pantalla” són d’assistència lliure i gratuïta per a tots els públics, malgrat es recomana fer inscripció prèvia a cadascuna de les sessions a través del web del Patronat Call de Girona, on hi trobareu també el programa sencer amb totes les dates i propostes.

Fruit de la col·laboració entre ambdues organitzacions, des del 2010 totes les conferències s’enregistren cada any i es poden consultar o descarregar en línia a través d’aquest enllaç. D’aquesta manera, la seva divulgació va més enllà de l’aula i es crea l’oportunitat de fer arribar el cicle a un públic molt més extens.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.