Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La presentació del nou disc de Lucia Fumero, l’estrena absoluta de l’àlbum de Niño de Elche i l’actuació dels nord-americans Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox, aquest cap de setmana a l’Auditori de Girona

La cantant, compositora i pianista Lucia Fumero inaugurarà la nova edició del cicle “Descoberta” aquest divendres 18 d’octubre amb el concert de presentació de “Folklore”. El dissabte 19 d’octubre el “cantaor” Niño de Elche oferirà a la Sala Montsalvatge l’estrena absoluta del nou àlbum “Cante a lo gitano”. Liderada pel pianista Scott Bradlee, la formació nord-americana Postmodern Jukebox actuarà a la Sala Montsalvatge el diumenge 20 d’octubre, coorganitzat amb el festival Temporada Alta

Aquest cap de setmana, l'Auditori de Girona acollirà tres propostes destacades de l'escena nacional i internacional. El divendres 18 d'octubre la cantant, compositora i pianista Lucia Fumero presentarà per primera vegada a les comarques gironines el seu segon disc, Folklore, en la que serà la primera actuació del cicle "Descoberta". L'endemà, el destacat cantaor Niño de Elche oferirà l'estrena absoluta de l'últim àlbum Cante a lo gitano a la Sala Montsalvatge. Finalment, el diumenge 20 d'octubre, el famós col·lectiu nord-americà Scott Bradlee's Postmodern Jukebox tornarà a trepitjar l'escenari de la Sala Montsalvatge, en el marc del festival Temporada Alta. Les entrades es poden adquirir a www.auditorigirona.org.

Després de l'èxit del seu primer àlbum Universo normal (2020), i un segon enregistrament que va marcar el seu procés de recerca musical, l'artista Lucia Fumero publica  el seu nou projecte: Folklore. Un disc que representa un salt endavant en la seva trajectòria musical, i que presentarà per primera vegada a les comarques gironines aquest divendres 18 d'octubre a les 20 h, en un concert a l'Escenari Montsalvatge que inaugurarà la nova edició del cicle "Descoberta" de l'Auditori de Girona. Aquest treball és el resultat d'un profund procés d'investigació i recerca de les pròpies arrels musicals i vitals: "Hi ha una nova manera de mirar el folklore, una necessitat d'arrelar, d'anar cap enrere, de conèixer els avis i els besavis". Dividit en dues cares diferents, Folklore I i Folklore II, aquest doble àlbum de 16 cançons, integra el tarannà de la cançó tradicional en el jazz, i compta amb la coproducció de la mateixa Lucia Fumero, Seed Music i La Marfà - Centre de Creació Musical.

El dissabte 19 d'octubre, a les 20 h, serà el torn del cantaor Niño de Elche, que arriba a la Sala Montsalvatge per oferir l'estrena absoluta del seu nou disc Cante a lo gitano. Figura clau del flamenc contemporani, l'artista alacantí s'endinsa en el capítol final de la trilogia que conformen Memorial de cante en mis modas de plata con el flamenco (2021) i Flamenco. Mausuleo de celebración, amor y muerte (2022), i presenta una revisió del repertori que el mític Manuel Torre, de jove Niño de Jérez, va recollir en diverses gravacions amb la seva austera però particular personalitat artística. Catorze cantes plens que ens retornen als principis ancestrals, és a dir, al futur. Un disc amb col·laboracions com Yerai Cortés, Rocío Márquez, Ylia, Perrate i Enric Jiménez (Los Planetas), entre d'altres, que es va publicar aquest divendres 11 d'octubre a totes les plataformes digitals.

L'endemà, el famós col·lectiu Scott Bradlee's Postmodern Jukebox tornarà a la Sala Montsalvatge en el marc de la seva gira mundial The 10 Tour, que vol celebrar la doble efemèride del seu 10è aniversari i l'actuació número mil d'aquest 2024. Un concert coorganitzat amb el festival Temporada Alta que tindrà lloc a les 18 h i en què aquesta formació, liderada pel pianista nord-americà Scott Bradlee, oferirà els grans èxits icònics del pop internacional reinterpretats en gèneres clàssics com el jazz dels anys 20, el swing, el doo-wop i el Motown. Una actuació d'alt voltatge de la mà d'un elenc de cantants, ballarins i instrumentistes de primera línia.

Durant aquest mes d'octubre, també s'hi podran veure les actuacions de C.O.U (dijous 24 d'octubre), Marisa Monte (dissabte 26 d'octubre), Miguel Poveda (diumenge 27 d'octubre) i la Cobla Principal de La Bisbal (dimarts 29 d'octubre). Les entrades es poden adquirir a www.auditorigirona.org.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.