Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona aprofita la zona de vianants de la plaça de Catalunya per fomentar la mobilitat escolar sostenible

Fins al 18 d’octubre, més de 600 nens i nenes de les escoles de la ciutat participen en l’activitat “Mou-te en bicicleta!” organitzada conjuntament per l’Ajuntament de Girona i el Servei Català de Trànsit.

L’Ajuntament de Girona aprofitarà aquest mes d’octubre la zona de vianants que s’ha habilitat a la plaça de Catalunya com a prova pilot per fomentar la mobilitat escolar sostenible i segura amb l’activitat “Mou-te en bicicleta!”, organitzada conjuntament per l’Ajuntament de Girona i el Servei Català de Trànsit. Aquesta activitat fa anys que es porta a terme a la ciutat i és la primera vegada que es farà en un entorn pacificat.

“Poder organitzar aquesta activitat en un entorn pacificat tan significatiu com la plaça de Catalunya és la millor manera que la mainada entengui que tenim la capacitat de canviar la ciutat per fer-la més amable per a les persones i els vehicles no contaminants”, ha destacat la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Girona, Queralt Vila i Vergés. 

Durant dues setmanes, des d’avui fins al 18 d’octubre, un total de 626 nens i nenes de deu escoles de la ciutat participaran en la proposta, en la qual reproduiran situacions de circulació. Es tracta de les escoles següents: l’Escola Àgora, l’Escola Sagrada Família, l’Escola Pla de Girona, l’Escola Eiximenis, l’Escola Vedruna Girona, l’Escola Montfalgars, l’Escola Domeny, l’Escola Pericot i l’Escola Vila-roja. 

A través de l’activitat, els infants gironins s’enfronten a situacions similars a les reals en un entorn de risc controlat amb la finalitat d’educar en la mobilitat segura. En aquest sentit, el Servei Català de Trànsit aporta bicicletes i els materials necessaris per representar els carrers d’una ciutat, així com els educadors i educadores que dinamitzen l’activitat. Més enllà de l’aprenentatge de les normes de circulació i de seguretat, l’objectiu del taller és fomentar la mobilitat autònoma de la canalla, i els beneficis que té tant per la salut com pel medi ambient.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.