Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Set pianos de cua posen música avui als carrers de Girona en el marc de la iniciativa “La teva ciutat s’omple de pianos”

L’Ajuntament col·labora amb aquesta proposta que promou la difusió i pràctica universal de la música a través de la participació ciutadana

Fotografies de la presentació de la iniciativa a Girona.

Un total de set pianos de cua posaran música avui als carrers de Girona en el marc de la iniciativa “La teva ciutat s’omple de pianos”. Aquest matí, el tinent d’alcaldia i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats i Bartrina, ha participat en la presentació de la proposta, que ha col·locat en diverses ubicacions destacades del centre de la ciutat pianos de cua perquè la ciutadania els pugui tocar lliurement. La iniciativa promou la difusió i pràctica universal de la música a través de la participació ciutadana i és organitzada per la Fundació Occident del grup Catalana Occident i el Concurs Internacional Maria Canals, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Girona i la Fundació La Ciutat Invisible.

Des del consistori estem molt contents que els carrers de Girona s'omplin de pianos, de música i de cultura. Es tracta d'una gran iniciativa per acostar la cultura a la ciutadania i fer-la més accessible, objectiu que compartim plenament des de l'Ajuntament”, ha explicat tinent d’alcaldia i regidor de Cultura, Quim Ayats i Bartrina.

Els pianos ja estan disponibles i es podran tocar fins a les 20 h per part de músics professionals, estudiants de música, persones aficionades, professorat i alumnat de centres escolars, infants i qualsevol persona espontània que vulgui viure l’experiència d’aquesta iniciativa única. Qui ho vulgui, pot compartir els millors moments de la jornada a les xarxes socials a través de fotografies, vídeos i missatges amb l'etiqueta #PianosGirona.

Els instruments estan ubicats a les places de Sant Feliu, de la Independència i del Vi; a l’encreuament entre la Rambla i el carrer de l’Argenteria; a la cruïlla entre els carrers de les Hortes i de Santa Clara; al pont de Pedra, a la cantonada amb la Rambla, i davant de la Casa de Cultura de Girona.

Estem encantats de portar la iniciativa a Girona, una ciutat tan implicada en la cultura i que coneixem bé per la nostra col·laboració amb la Fundació Ciutat Invisible i el nostre projecte ‘Poetitza't. Poesia a les aules’. Esperem que tothom s’apropi per conèixer aquesta jornada musical tan especial i animem tots els gironins, gironines i persones visitants a gaudir d'aquests set pianos que, sens dubte, animaran els carrers de la ciutat”, ha afirmat el director de la Fundació Occident, Ignacio Gallardo-Bravo.

D'altra banda, el director del Concurs Maria Canals, Jordi Vivancos, ha indicat que “aquesta iniciativa ens permet apropar la música i, en concret, el piano a la societat, a més d’ajudar-nos a descobrir nous talents del piano i fomentar la participació en el Concurs Internacional de Música Maria Canals”.

A banda de Girona, aquesta activitat cultural també s’ha fet a diverses ciutats del territori com Barcelona, Madrid, Bilbao, Sevilla, Cadis, Màlaga, Salamanca, Toledo, Santiago de Compostel·la, València, Lleó, Granada, Sant Sebastià, Saragossa, Càceres, Santander, Còrdova, Palma de Mallorca o Valladolid. Després de Girona, la iniciativa se celebrarà a Madrid el 25 d'octubre de 2024. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.