Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Les Fires de Sant Narcís 2024 comptaran amb dos nous espais escènics: la plaça de Catalunya i el parc Central de Rafael Masó i Valentí

La festa major arrencarà el divendres 25 d’octubre amb les cercaviles i balls de la imatgeria festiva i el pregó, i finalitzarà el diumenge 3 de novembre amb el concert de Miki Nuñez a la Copa i el castell de focs

El tinent d’alcaldia i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats i Bartrina, i el programador d’arts musicals de l’Ajuntament de Girona, Natxo Morera de la Vall, en roda de premsa a la Rosaleda.

Les Fires de Sant Narcís 2024 comptaran enguany amb dos nous espais escènics. Aquests són la plaça de Catalunya i el parc Central de Rafael Masó i Valentí. Gairebé 200 activitats s’han programat del 25 d’octubre al 3 de novembre per celebrar la festa major de la ciutat. Aquest matí, el tinent d’alcaldia i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats i Bartrina, i el programador d’arts musicals de l’Ajuntament de Girona, Natxo Morera de la Vall, han detallat la programació.

Amb aquestes Fires busquem reforçar la cultura popular i seguim treballant per la descentralització amb activitats a molts barris i aquest any sumem la plaça de Catalunya i el parc Central de Rafael Masó i Valentí com espais de festa major”, ha explicat el tinent d’alcaldia Quim Ayats i Bartrina. 

La festa major arrencarà el divendres 25 d’octubre amb les cercaviles dels gegants, els capgrossos i les mulasses, els balls de la imatgeria festiva i el pregó, i finalitzarà el 3 de novembre amb un concert de tarda a la Copa amb Miki Nuñez i el castell de focs. 

Amb la voluntat que la festa arribi a més punts de la ciutat, enguany hi haurà dos nous espais escènics. Aprofitant el tancament d’un vial de la plaça de Catalunya per promoure una ciutat més sostenible, aquest indret acollirà l’espectacle familiar Rum Rum... trasto karts (27 d’octubre) i Monòlegs a la plaça, una obra feminista (30 d’octubre). A banda, també s’hi durà a terme, com en altres anys, la Tronada de la Festa Major. 

L’altre espai és el parc Central de Rafael Masó i Valentí on es duran a terme els espectacles Woof i Forzudos (1 de novembre). Aquest indret també acollirà les atraccions sostenibles el 31 d’octubre, les quals també estaran el dia abans, el 30 d’octubre, al parc de Núria Terés i Bonet. A més, el Trofeu de Bèlit de Fires, la Cursa Adaptada d’Infants i Joves i el Concurs de Baldufes també tindran lloc en aquest punt de la ciutat.

Un any més, les Fires s’expandeixen més enllà del centre i del parc de la Devesa passant pel Centre Cívic Onyar, Carme-Vista Alegre, Pont Major, Sant Narcís, Fontajau, Pla de Palau – Sant Pau, Domeny, Santa Eugènia, Montilivi, Sant Daniel, Germans Sàbat i Palau-sacosta. 

La cultura popular tornarà a tenir un paper important a les Fires amb activitats tradicionals com les Matinades, la penjada de mosques de Sant Narcís, la Diada Castellera, la pujada del pilar de 4 dels Marrecs de Salt a les escales de la Catedral, els correfocs, les cercaviles, la passejada de capgrossos pel Barri Vell, la Drakofarra i la Trobada de Gegants i Bestiari de Girona. En aquest últim cas, es comptarà amb un Espai Calma en un tram del carrer del Migdia. Es tractarà d’una zona sense sorolls reservada per a persones neurodiverses. 

Pel que fa a la Festa Major dels 4 Rius, es consolida el format de l’any passat. Dos grups, les famílies Agullana i Sarriera, s’enfrontaran en diferents activitats que s’han organitzat per les Fires per guanyar el control de la ciutat. En aquesta ocasió, la inauguració de la festa serà una cercavila conjunta de les dues famílies, a diferència de l’any passat que se’n van fer dues. El recorregut començarà a la plaça del Vi i finalitzarà a la plaça dels Jurats amb la competició de les Justes. 

Música

The Tyets, Figa Flawas, Inadaptats, Miki Nuñez, Obeses, Joan Garriga i El Mariatxi Galàctic i Les Testarudes són els caps de cartell de les Fires de Sant Narcís 2024. Un any més, les propostes musicals tindran lloc principalment a l’escenari de l’esplanada de la Copa i al parc del Migdia. En total seran 10 dies de concerts amb una cinquantena d’artistes.  

El primer dia, el divendres 25 d’octubre, actuaran alguns dels grups més importants de l’escena de rock a Catalunya: Bullitt, Dan Peralbo i El Comboi i Cala Vento, molt popular a la resta de l’Estat i a Amèrica Llatina. 

L’endemà, el dissabte 26 d’octubre, el parc del Migdia acollirà una nit electrònica organitzada conjuntament amb l’Escola EUMES. Entre els artistes hi haurà un dels referents d’aquest estil dels últims anys: Phil Hartnoll (Orbital), a més de l’artista gironí Dosem, que actua en sales d’arreu del món. Aquest mateix dia, El Pony Pisador actuarà a la Copa a més de Germà Negre, que presentarà el seu nou disc, i Red Roses For Me, un homenatge a Shane MacGowan, líder i vocalista de la banda irlandesa The Pogues.  

El diumenge 27 d’octubre els concerts començaran abans, a les 19 h, ja que l’endemà és dia feiner. La Black Music Big Band oferirà un concert a l’escenari de la Copa que serà gravat en directe i es publicarà més endavant. També pujaran a l’escenari The Gramophone Allstars Big Band i Les Testarudes, un grup íntegrament femení; mentre que al parc del Migdia actuarà Yo suspendí EGB.

Les propostes continuaran el dilluns 28 d’octubre amb un homenatge als 50 anys de creació del hip-hop, a la Copa, amb la participació de Las Ninyas del Corro i Hip Horns Brass Collective amb diferents col·laboradors i DJ de l’escena local. Aquell dia, pujaran a l’escenari del parc del Migdia l’aranesa Alidé Sans, amb les seves cançons occitanes, i el reconegut artista Joan Garriga amb El Mariatxi Galàctic.

L’escena urbana gironina omplirà de música l’escenari de la Copa el dimecres 30 d’octubre amb joves emergents locals i de la província.  

L’endemà, el dijous 31 d’octubre, destaca el concert d’Inadaptats, una de les bandes referents de la música combativa dels Països Catalans que actuarà per primera vegada a les Fires. L’acompanyaran a l’escenari de la Copa un dels grups referents de la nova fornada de músics del País Basc, Brigade Loco, i el grup vingut de Roma Banda Bassotti. El parc del Migdia acollirà els concerts de Smoking Bambino i Gorka Urbizu, excantant de Berri Txarrak.

L’últim cap de setmana de concerts arrencarà el divendres 1 de novembre amb l’excantant d’Obrint Pas que ara actua en solitari, Xavi Sarrià, i La Sra. Tomasa a la Copa. Los Saxos del Averno i Extraño Weys, liderats per Rodrigo Laviña -excantant de Pirat's Sound Sistema i At Versaris-, actuaran al parc del Migdia. 

El dissabte 2 de novembre hi haurà el consolidat Combat de Glosa de Fires de Girona, organitzat conjuntament amb El Foment, i el concert d’Obeses amb la Cobla Berga Jove, que actuaran amb la participació de la imatgeria festiva de la ciutat. L’objectiu és popularitzar els elements de la cultura popular per arribar a nous públics. 

El mateix dia, a la Copa, tindrà lloc una de les nits més potents amb grups referents de l’escena urbana de Catalunya: Maria Hein, The Tyets, Figa Flawas i Mama Dousha. 

Les propostes musicals finalitzaran, com a novetat, el diumenge 3 de novembre amb el concert de tarda de Miki Núñez. Aquest tindrà lloc abans del focs artificials que cada any clausuren les Fires de Sant Narcís.   

Paral·lelament, es duran a terme sardanes al passeig de Francina Boris, a la plaça del Vi i a la plaça de Francesc Calvet i Rubalcaba. Un any més, les Fires comptaran amb el 83è Concurs de Colles Sardanistes de Girona a la plaça de Francesc Calvet i Rubalcaba i el 65è Concurs Individual de Sardanes Revesses de Girona, a l’Auditori de La Mercè. En la mateixa línia, actuaran a les Fires l’Orquestra Selvatana (26 d’octubre), La Principal de la Bisbal (29 d’octubre i 1 de novembre), el Cor Maragall (1 de novembre) i el Concert de Fires amb la Cobla Ciutat de Girona (3 de novembre).

També destaca l’Anxovada amb Les Anxovetes i Xicranda (29 d’octubre), la cantada d’havaneres amb Terra Endins a les escales de la Catedral (29 octubre) i el concert de la Girona Banda Band (2 de novembre).

Públic familiar

El públic familiar podrà gaudir també de les propostes musicals a la Copeta amb El Pony Menut (26 d’octubre), Lali BeGood (1 de novembre) i 2princesesbarbudes (2 de novembre). Alhora, hi haurà diferents activitats com el Tocajoc (26 d’octubre), la passejada de capgrossos pel Barri Vell (27 d’octubre), l’Espai d’experimentació i joc lliure (29 d’octubre), l’espectacle de titelles Animalets (30 d’octubre), el circuit d’aventura (2 de novembre), la cercavila amb la Mula Baba i titelles (2 de novembre) i el concurs d’estirada de corda infantil (2 de novembre). 

Per a més informació es pot consultar la web www.girona.cat/firesdesantnarcis

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.