Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’hondureny Kelvin Enamorado i la gambiana Fatou Nyang, protagonistes a Girona de la gira de tardor de Ciutats Defensores dels Drets Humans 2024

Els propers 1 i 7 d’octubre, la ciutat oferirà tallers artístics sobre drets humans a Hondures i una xerrada sobre prevenció de la mutilació genital femenina.

A Girona, la gira de tardor de Ciutats Defensores dels Drets Humans 2024 donarà el tret de sortida demà dimarts, dia 1 d’octubre, amb la visita de Kelvin Enamorado a l’Escola de Vila-roja i a l’Institut Santa Eugènia. El raper oferirà una xerrada-taller a l’alumnat d’aquests centres, per tal de sensibilitzar sobre la situació dels drets humans al país centreamericà, del qual procedeix la major part de les persones emigrades que resideixen a la ciutat de Girona. Enamorado treballa amb la seva ONG, Warriors Zulu Nation per oferir accés a la cultura als i a les adolescents en situacions socioeconòmiques complexes perquè puguin imaginar un futur millor. 

Així mateix, el dilluns 7 d’octubre l’activista gambiana Fatou Nyang oferirà una xerrada al Centre Cívic Santa Eugènia sobre la mutilació genital femenina i la tasca que l’entitat Wassu Kafo Gàmbia duu a terme per erradicar aquesta pràctica. L’acte estarà presentat per l’associació gironina Jokkere Endam, i permetrà conèixer les diferents formes d’abordatge d’aquesta realitat per part d’ambdues entitats. Wassu, que a Gàmbia treballa en l’àmbit de la salut i amb l’objectiu de prevenir les pràctiques tradicionals nocives des del 1999, ha estat una agent clau en el manteniment de la llei contra la mutilació genital femenina al país africà. 

“Lligar drets humans amb educació és imprescindible per garantir que les generacions futures continuïn entenent la importància de respectar-nos tots plegats”, ha destacat la regidora de Cooperació i d’Igualtat i Justícia Social de l’Ajuntament de Girona, Amy Sabaly Balde. 

Ciutats Defensores dels Drets Humans és un projecte de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat i del Fons Català de Cooperació des de l’any 2013, al qual l’Ajuntament de Girona dona suport. Dos cops l’any, Girona acull dues defensores dels drets humans que donen a conèixer les seves lluites i les desigualtats globals per reivindicar el respecte als drets humans arreu, també a casa nostra.  

En aquesta edició de tardor, el Projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans acull a Catalunya 30 persones defensores dels drets humans de diferents parts del món que realitzaran actes a diferents municipis catalans, adherits al projecte. L’aterratge gironí de la Gira de Tardor 2024, i com a part del programa “Girona Educa per la Justícia Global”, permet una vegada més que es fomenti una ciutadania crítica, connectant el que és global al que és local, i permetent que la ciutadania conegui experiències de lluita contra les injustícies que els siguin transformadores.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.