Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona desplegarà un dispositiu especial per al partit de la Champions League entre el Girona FC i el Feyenoord

S’augmentarà la presència policial tant entorn de l’estadi Montilivi com als punts previstos d’alta afluència d’aficionats rivals durant el dia del partit. Hi haurà modificacions en la recollida de residus al Barri Vell i Mercadal i a l’entorn de l’estadi. Es col·locaran lavabos públics a les zones amb més afluència i es reforçarà la neteja d’aquests punts

L’Ajuntament de Girona, el Girona FC i els Mossos d’Esquadra han coordinat un dispositiu per garantir la seguretat i l’ordre públic amb motiu del primer partit de la UEFA Champions League que es disputarà a l’estadi municipal de Montilivi el proper 2 d’octubre, a les 18.45 h. Aquell dia s’espera una alta afluència d’aficionats rivals, ja que el club ha venut les 500 entrades que corresponen a la zona visitant. Cal destacar que gran part de l'afició del Feyenoord estarà per altres localitats de la costa gironina. 

El dia del partit es desplegarà un dispositiu coordinat entre la Policia Municipal de Girona i els Mossos d’Esquadra al voltant de l’estadi de Montilivi, i es reforçarà la seguretat privada del Girona FC. El personal de seguretat realitzarà els registres pertinents abans d'entrar al camp. Alhora, s’augmentarà la presència policial als punts previstos d’alta afluència de l’afició visitant durant el dia del partit. 

Respecte al tancament de circulació de vehicles entorn de l’estadi que es fa en qualsevol partit del Girona FC, aquest es mantindrà igual amb l’afegit que es tallarà la circulació de vehicles als carrers de la Universitat de Girona i de Maria Aurèlia Capmany, a partir de les 7 h del mateix dimecres. A més, es tancaran els accessos de la zona del Servei d’Esports de la Universitat de Girona. 

Pel que fa a la mobilitat, es recomana anar a l’estadi a peu, en bicicleta o amb bus. Com en els partits de Lliga, el club posa a disposició de les persones aficionades un bus llançadora que va des de l’avinguda de Ramon Folch fins a l’estadi passant pels aparcaments dissuasius de la rotonda del Mas Gri i del pavelló de Palau. 

Mesures per a la restauració

Des de l’Ajuntament de Girona, es demana als establiments de restauració de la plaça de Catalunya, de la plaça de la Independència, de la rambla de la Llibertat i d’altres zones amb previsió d’alta afluència de visitants que serveixin les begudes amb envasos reciclables d’un sol ús. També es recorda que està prohibit instal·lar barres i altres elements a les terrasses i que cal complir amb les bones pràctiques i obligacions normatives pel que fa a l’activitat de restauració i venda de begudes alcohòliques. Aquestes mesures es comunicaran a comerciants i restauradores a través d’una carta.

Modificacions en la recollida de residus

El dia del partit, el dimecres 2 d’octubre, hi haurà diferents modificacions pel que fa a la recollida de residus. Per una banda, es modificarà el calendari de recollida de residus a les zones amb àrees emergents del Barri Vell i del Mercadal. El dimecres 2 d’octubre s’haurà de treure l’orgànica, el rebuig i els envasos. El vidre s’haurà de treure el dijous dia 3 d’octubre. Es col·locaran cartells amb aquesta informació a les àrees emergents de recollida de residus. 

Per l’altra banda, es modificarà l’hora establerta per treure els cubells del porta a porta als veïns i veïnes de Montilivi dels carrers de Maria Aurèlia Capmany, de Josep Maria Corredor i de Francesc Romaguera i de l’avinguda de Montilivi. Els cubells s’hauran de treure al carrer de 22 a 23 h, un cop hagi finalitzat el partit i s’hagi reduït el trànsit de persones. El servei de recollida es realitzarà amb normalitat a partir de les 23 h.

Mesures per a una ciutat neta

Per garantir una ciutat neta, es duran a terme diferents mesures extraordinàries. S’instal·laran lavabos mòbils a la zona del Barri Vell, el Mercadal i Montilivi amb senyalització extraordinària indicant-ne la ubicació, especialment a la rambla de la Llibertat i a la plaça de la Independència.

També s’instal·laran papereres mòbils a la rambla de la Llibertat, la plaça de la Independència i el carrer de Santa Clara. Aquestes es buidaran abans i després del partit. Alhora, es durà a terme un servei extraordinari de buidatge de contenidors a les zones de concentració de visitants abans del partit i després. A més, es reforçaran els dispositius de neteja a la zona del centre de la ciutat i entorn de l’estadi de Montilivi un cop finalitzat el partit.

En temes de seguretat, es col·locaran tanques al voltant d’algunes escultures del Barri Vell per impedir que les persones de l’afició rival hi puguin accedir i malmetre el patrimoni. També s’ha obligat a retirar els contenidors d’obra de la zona del centre i de l’entorn de Montilivi. 

Totes aquestes mesures es comunicaran als veïns i veïnes a través de les associacions de veïns i mitjançant senyalització col·locada a les àrees emergents els dies previs.
 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.