Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Les biblioteques de Girona reben el reconeixement del 15è Premi Carme Romaní

Aquest guardó pretén distingir iniciatives que duen a terme projectes d’animació a la lectura

El lliurement del premi, a Barcelona.

Les biblioteques públiques de la ciutat de Girona han estat guardonades amb el premi Carme Romaní, organitzat per Bib.Botó, grup de treball de biblioteques infantils del Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de Catalunya (COBDC). Aquest any s’ha volgut valorar i premiar el treball en xarxa per a la creació i difusió de projectes i desenvolupament d’activitats, dins de les àrees infantils i juvenil, entre les biblioteques del mateix municipi que tenen més de dues biblioteques. Girona era candidata, ja que complia amb els requisits juntament amb 9 xarxes més i, finalment, ha resultat guanyadora.

El premi té molt valor sentimental, per la figura de la Carme Romaní i també perquè el jurat el formen professionals de les biblioteques del país, especialitzats en les biblioteques infantils i juvenils”, ha destacat el tinent d’alcaldia i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats i Bartrina.

Aquest és un reconeixement per a les biblioteques públiques de la ciutat, en especial a les seccions infantils i juvenils i al personal que treballa dia a dia per oferir més i millors serveis i per crear un projecte de promoció lectora comú entre les cinc biblioteques, que permet apropar als infants i a les famílies als llibres i a la lectura.

També és un reconeixement al treball en xarxa, a la col·laboració i a la suma d’esforços que permeten arribar molt més lluny i crear i generar recursos i propostes de qualitat. Aquest és un senyal d’identitat de les Biblioteques de Girona, una xarxa que es planteja com un sol servei que té diverses seus i espais de proximitat als ciutadans i ciutadanes.  

El lliurament del premi ha estat avui, dia 25 de setembre, en el marc de la Setmana del Llibre en Català, el dia de les biblioteques, a Barcelona.

Carme Romaní va treballar molts anys a la Biblioteca R.F. Jurado de Castelldefels, fins que una malaltia li ho va impedir. Des d’allà, va ser un clar exemple del treball silenciós però constant, amb una energia i una il·lusió sense límits. El seu desig era apropar la lectura a petits, petites i grans, amb l’única intenció de fer-nos a tots una mica més feliços.

Bib.Botó és el Grup de Treball de Biblioteques Infantils i Juvenils del COBDC i agrupa professionals especialistes per debatre temes relatius a les biblioteques infantils, organitzar seminaris, aprofundir sobre la tasca d’altres biblioteques, conèixer altres equipaments, promoure activitats de formació i participar en jornades i congressos. Han estat guardonats amb el premi Carme Romaní Jaume Centelles, la Fundación Germán Sánchez Ruipérez, la Biblioteca Infantil de l’Associació de Mestres Rosa Sensat, Teresa Duran o la Biblioteca Massagran de Salt.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.