Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Resum del Ple municipal ordinari de setembre del 2024

El Ple ha tingut lloc el dilluns 16 de setembre.

El dilluns 16 de setembre  de 2024 ha tingut lloc el Ple ordinari corresponent al mes de setembre. L'alcalde, Lluc Salellas i Vilar, ha presidit el Ple i ha donat el tret de sortida de la sessió. En primer lloc s'ha donat compte en el ple les diferents resolucions judicials i administratives i, tot seguit, s'ha procedit a les votacions dels diferents punts que s'havien portat a les comissions informatives prèvies.

S'aprova per unanimitat l'aprovació de les bases reguladores de la beca Girona Premi d'Europa.

S'aprova inicialment per 25 vots a favor (Guanyem Girona, Junts, Esquerra i PSC), 1 abstenció (PP) i 1 en contra (Vox) la modificació puntual del Pla General d'Ordenació Urbana de Girona núm. 76, referent a l'antic Mercat de Santa Eugènia.

El regidor de Vox, Francisco Javier Domínguez García ha defensat el seu vot negatiu explicant que "els pisos no disposen de places d'aparcament" i per aquest motiu, ha dit, "posa traves a la millora de la vida de la gent".

S'aprova per unanimitat la modificació puntual del PGOU 75 PA 119 - carrer Camp de la Creu - Requeriment.

S'aprova inicialment per 17 vots a favor (Guanyem Girona, Junts, Esquerra), 8 abstencions (PSC) i 2 vots en contra (PP i Vox) l'Ordenança de la zona de baixes emissions de Girona.

"Abans que res cal que ens preguntem si el canvi climàtic està relacionat amb les accions de la humanitat", ha explicat el regidor de Vox, Francisco Javier Domínguez García, qui ha votat en contra, qui ha seguit defensant que, "en tot cas, a Girona l'aire és net, i no supera els límits, excepte en dos punts. No té sentit aprovar una ZBE, perquè no aportarà cap benefici i sí que durà perjudicis [...] com més contaminació en altres punts de la ciutat, una despesa municipal o dificultats per a la ciutadania i les persones treballadores".

"Per tenir una bona ZBE hauríem de tenir millors línies de busos o aparcaments dissuasius, i no és així", ha exposat el portaveu del PP, Jaume Veray, per explicar el seu vot negatiu.

S'aprova per unanimitat la convalidació de l'addenda de l'any 2023 del conveni de delegació de competències entre el Consell Comarcal de l'Alt Empordà i l'Ajuntament de Girona per el tractament de la fracció orgànica dels residus municipals de Girona a la planta de compostatge del CTR de l'Alt Empordà.

S'aprova per unanimitat la segona addenda al conveni de delegació de competències entre el Consell Comarcal de l'Alt Empordà i l'Ajuntament de Girona per el tractament de la fracció orgànica dels residus municipals de Girona a la planta de compostatge del CTR de l'Alt Empordà.

S'aprova per unanimitat la convalidació de l'addenda per l'any 2023 al conveni de delegació de competències entre el Consorci per al condicionament i la gestió del complex de tractament de residus de Solius i l'Ajuntament de Girona per el tractament de la fracció orgànica dels residus municipals de Girona a la planta del CTR de Can Duran.

S'aprova per unanimitat Aprovació de l'addenda per l'any 2024 al conveni de delegació de competències entre el Consorci per al condicionament i la gestió del complex de tractament de residus de Solius i l'Ajuntament de Girona per el tractament de la fracció orgànica dels residus municipals de Girona a la planta del CTR de Can Duran.

S'aprova per majoria absoluta amb 18 vots a favor (Guanyem Girona, Junts, Esquerra i PP), 8 abstencions (PSC) i 1 en contra (Vox) la formalització del conveni de repartiment de titularitat de les instal·lacions i infraestructures de "Reforçament de l'abastament de la Costa Brava Centre".

"El gran acord que planteja el govern és en realitat un gran espoli per la ciutat pel canvi de propietat i perquè no s'amplia el cabal per a la ciutat", ha defensat el vot negatiu el regidor de Vox, Francisco Javier Domínguez García.

S'aprova per 18 vots a favor (Guanyem Girona, Junts, Esquerra i PP), 8 abstencions (PSC) i 1 en contra (Vox) el reconeixement extrajudicial de crèdit fruit de l'obligació de l'Ajuntament de Girona d'abonar a Jorge Ametller Batlle, el cost de les despeses derivades de la prestació del servei de recollida i manteniment dels animals de companyia del municipi de Girona, durant els mesos de novembre i desembre de 2023, i gener de 2024.

"Com en altres ocasions, votarem en contra perquè la tramitació de l'expedient és incorrecta", ha defensat el vot negatiu el regidor de Vox, Francisco Javier Domínguez García.

S'aprova per unanimitat declarar obres d'especial interès o utilitat municipal (rehabilitació energètica en un edifici unifamiliar en filera situat a l'avinguda Sant Narcís 31, baixos).

S'aprova per 17 vots a favor (Guanyem Girona, Junts i Esquerra), 1 abstenció (PP) i 9 en contra (PSC i Vox) la proposta aprovació Compte General exercici 2023.

"Com en altres ocasions, votarem en contra perquè la tramitació de l'expedient és incorrecta, amb falta de transparència en la informació pública", ha defensat el vot negatiu el regidor de Vox, Francisco Javier Domínguez García.

"Ens preocupa la mala gestió dels pressupostos, perquè la pressió fiscal augmenta però els serveis no milloren, per tant hi votarem en contra, no pas tècnicament, sinó per la gestió del govern", ha defensat el vot negatiu la regidora del PSC Bea Esporrín.

S'aprova per unanimitat la modificació de prestacions derivades del contracte dels serveis de neteja dels centres i equipaments de l'Ajuntament de Girona, formalitzats amb la FUNDACIÓ MAS XIRGU, amb NIF G-55121909.

S'aprova per unanimitat la modificació de prestacions derivades del contracte dels serveis de neteja dels centres i equipaments de l'Ajuntament de Girona, formalitzats amb l'empresa MULTIANAU, SL, amb NIF B50819507.

S'aprova per unanimitat la modificació de prestacions derivades del contracte dels serveis de neteja dels centres i equipaments de l'Ajuntament de Girona, formalitzats amb l'empresa LA BRUIXA NETEGES GENERALS I MANTENIMENT SL, amb NIF B61399408.

S'aprova per unanimitat la modificació de prestacions derivades del contracte dels serveis de neteja dels centres i equipaments de l'Ajuntament de Girona, formalitzats amb l'empresa MULTISERVEIS NDAVANT SL, amb NIF B60579240.

S'aprova per unanimitat la modificació de prestacions derivades del contracte dels serveis de neteja dels centres i equipaments de l'Ajuntament de Girona, formalitzats amb la UTE SOCIAL NETEJA GIRONA número 2, amb NIF U06933097.

Després dels punts de les comissions, es debat una moció presentada per l'entitat Coordinadora d'Associats per la Llengua Catalana amb motiu de la celebració del Correllengua Girona 2024. La moció, defensada pel representant de l'entitat Joan Pons, s'aprova per 25 vots a favor (Guanyem Girona, Junts, Esquerra i PSC) i 2 en contra (PP i Vox).

A continuació, es debaten dues mocions de grups municipals. En primer lloc, s'aprova per unanimitat la moció del PP per eradicar les pintades a la ciutat de Girona.

I en segon lloc, s'aprova per unanimitat la moció del PSC-CP per a l'acceleració de la tramitació de l'arxiu municipal.

Finalment, s'obre el torn dels precs i preguntes dels grups municipals de l'oposició a l'equip de govern i les respectives respostes. Sense més assumptes, l'alcalde de Girona aixeca la sessió del Ple de setembre de 2024 a les 20.13 h.  

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.