Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Un total de 270 persones assisteixen a les activitats de l'“Arxiu a la fresca”

Aquest és el primer any que s’ha organitzat la proposta, que té com a objectiu acostar l’Arxiu Municipal de Girona a nous públics

Imatge de l'activitat del joc d'escapada

Un total de 270 persones han assistit aquest estiu a les activitats que s’han programat en el marc de la primera edició de l’“Arxiu a la fresca”, una proposta organitzada per l’Ajuntament de Girona, a través de l’Arxiu Municipal de la ciutat. Concretament, es van programar del 2 al 30 de juliol tot un seguit d’activitats presencials adreçades al conjunt de la ciutadania, entre les quals hi havia xerrades, visites temàtiques, jocs i projeccions a l’aire lliure en el marc de la iniciativa de refugis climàtics.  

“Arxiu a la fresca” ha agrupat diferents tipus d’activitats de caràcter lúdic vinculades al patrimoni documental de la ciutat amb l’objectiu d’obrir l’equipament a nous públics, la qual cosa es va aconseguir, ja que hi van participar persones d’edats diferents que, en molts casos, era el primer cop que visitaven l’Arxiu. Les sessions programades han estat de petit format i d’aforament reduït i hi han assistit una mitjana de 21 persones.

La programació ha abastat activitats en horari de matí, de tarda i també de vespre. Així, per exemple, al matí es van fer visites de descoberta de l’Arxiu Municipal i del Centre de Recerca i Difusió de la Imatge, i també visites temàtiques sobre els vestits de bany d’època a través de les imatges, els ponts de Girona, els pergamins de l’Arxiu, els retrats fotogràfics o els padrons d’habitants del municipi.

A les tardes es van organitzar diferents sessions de l’escape hall “JU-AMGi: Morbo a Girona”, un joc d’escapada relacionat amb el cicle de conferències a l’Arxiu d’enguany, dedicat a la història de la salut pública a Girona i en commemoració del naixement del doctor Josep Pascual i Prats. Per últim, també es van fer dues projeccions al vespre, al claustre de l’Institut Vell, en les quals es van veure diversos curtmetratges protagonitzats per Jordi Soler i Font “Hèlios” i, també, algunes pel·lícules de cinema d’aventures dirigides per Antoni Varés i filmades als anys 30 del segle passat.

Gràcies a la bona acollida de la proposta, està previst repetir-la l’any vinent i incloure també alguna de les activitats que s’han programat aquest juliol a les iniciatives “Dijous a l’Arxiu” o als “Dissabtes a l’Arxiu”.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.