Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona i la Generalitat a Girona commemoren conjuntament de la Diada Nacional de Catalunya

La plaça de Catalunya ha tornat a ser l’escenari de la commemoració de l’Onze de Setembre aquest dimecres al matí

Imatges de l’acte institucional i de la recepció a l’alcalde de Manacor

L’Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona i la Generalitat a Girona han celebrat conjuntament la Diada Nacional de Catalunya aquest matí. Més de 400 persones s’han aplegat a la plaça de Catalunya per seguir en directe l’acte institucional unitari a la ciutat, que ha comptat amb les intervencions de l’alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar; de la consellera de Territori, Habitatge i Transició Ecològica de la Generalitat de Catalunya, Sílvia Paneque, i del president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer.

 A la commemoració hi han assistit també la vicealcaldessa i regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, Gemma Geis i Carreras, i el tinent d’alcaldia i regidor de Cultura, Quim Ayats Bartrina, a més de portaveus dels grups municipals i diversos regidors i regidores de l’Ajuntament, juntament amb altres autoritats.

“Els pobles, les comunitats, els països, les nacions, es demostren a si mateixos que existeixen i que són vius quan són actius, quan es mobilitzen, quan manifesten la seva voluntat de ser i de governar-se, quan reivindiquen els trets que els fan característics. En definitiva, quan no claudiquen davant d’aquelles forces que els volen sotmetre i que els empenyen a deixar de ser qui són. Les catalanes, els catalans, som un poble que venim exercint aquesta condició des de molts i molts anys ençà”, ha destacat l’alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar.

“Estic contenta de ser a Girona per celebrar la Diada Nacional i poder-vos dirigir aquestes paraules. Ho estic, perquè soc a casa. Hi soc als carrers de la meva ciutat, als arbres de la Devesa, al laberint romàntic del Barri Vell, a les botigues a les Eixamples, a la Universitat i als punts de referència culturals, a les llibreries, als restaurants o als barris al Pont, Santa Eugènia, Germans Sàbat o Can Gibert. És des de Girona des d’on sento amb més força Catalunya i la meva catalanitat”, ha subratllat la consellera de Territori, Habitatge i Transició Ecològica, Sílvia Paneque.

“Ha canviat el vincle tan estret que vam establir institucions, representants polítics i la ciutadania. Costa molt guanyar la confiança, és molt fàcil perdre-la i recuperar-la depèn molt de la capacitat que tots plegats tinguem de voler passar pàgina i tornar a encaminar els nostres objectius com a país. Necessitem tenir veu pròpia i actuar com el motor dinàmic del sud d’Europa que podem ser. No és una qüestió de fe. És una qüestió de confiança i d’unitat. Cal anar units en allò essencial. A les noves generacions els devem el futur”, ha remarcat el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer.
 
L’alcalde de Manacor, Miquel Oliver Gomila, ha estat el convidat en aquesta edició de l’acte de la Diada a Girona i ha fet una intervenció a l’inici de la commemoració remarcant els vincles culturals, socials i lingüístics de les Illes i Catalunya. L’acte ha estat presentat per la periodista Rosó Feliu i amenitzat pel duet musical Soul Sisters, format per Mariona Navarro i Magalí Soler, que interpretaran “Els segadors” “El cant dels ocells” i “País petit”.

Recepció institucional a l’alcalde de Manacor

Abans de la celebració de l’acte institucional, l’alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar, ha rebut al seu despatx de l’Ajuntament de Girona l’alcalde de Manacor, Miquel Oliver Gomila, que ha signat també el llibre d’honor de la ciutat. A la recepció hi han assistit diversos regidors i regidores del govern i dels grups municipals.

Un concert de Borja Penalba a la tarda

Seguint amb la voluntat iniciada l’any passat de fer de la Diada Nacional de Catalunya un dia amb activitats festives a la ciutat, des de l’Ajuntament de Girona s’ha organitzat un concert amb Borja Penalba avui a la tarda, a les 19 h, a la plaça de la Independència. L’activitat és gratuïta i oberta a la ciutadania.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.