Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona registra més de quatre animals de companyia en el cens municipal cada dia

El 2023 es van donar d’alta 1.586 animals, dels quals 829 eren gossos i 751 gats. Un 25% de les llars de Girona té un animal de companyia.

L’Ajuntament de Girona registra més de quatre animals de companyia en el cens municipal cada dia, tal com es desprèn de les dades publicades en la memòria del servei del 2023. En total, l’any passat es van donar d’alta en el cens municipal 1.586 animals, una xifra molt superior respecte a altres anys, quan es registraven anualment uns 500 animals. Des del consistori s’atribueix aquest augment a les campanyes informatives sobre la necessitat d’identificar i censar els animals en el municipi i la compartició de dades amb la Generalitat i els Col·legis Veterinaris de Catalunya. Actualment, a la ciutat de Girona hi ha 9.674 animals registrats, cosa que suposa que un 25% de les llars de Girona té un animal de companyia.

“És important destacar l’augment de gats inscrits, això denota que les persones propietàries cada vegada tenen més consciència sobre la necessitat de xipar i censar els seus gats, no només perquè sigui obligatori, sinó perquè també és l’única forma de poder recuperar-los si es perden. Xipar i censar és un acte d'estima i de protecció, però sobretot un acte de responsabilitat. Tenim el centre municipal d’acollida ple de gats que han tingut una família, però no podem retornar-los perquè no porten xip”, afirma la regidora de Ciutat que Cuida de l’Ajuntament de Girona, Gemma Martínez Villagrasa.

Del nombre total d'altes de l’any passat, 829 eren gossos, 751 gats, 2 fures i 4 altres espècies. Per contra, el ritme de baixes va ser menor i es va situar en els 380 animals (338 gossos i 42 gats). Amb tot, es va tancar el 2023 amb un total de 9.104 animals inscrits al cens municipal i en el que portem de 2024 la xifra ha augmentat fins als 9.674. Això, suposa més del doble que fa tres anys, quan hi havia 4.177 animals inscrits.

Dels animals inscrits, 6.251 són gossos, 3.396 gats, 19 fures i 8 animals d'altres espècies diferents. D'aquests, són titularitat de l'Ajuntament de Girona 28 gossos i 615 gats.

A més, des de l'Ajuntament de Girona es van tramitar 15 expedients per atorgar la llicència administrativa per a la tinença i conducció de gossos potencialment perillosos durant l'any 2023. Actualment, hi ha 478 de censats gossos d’aquestes característiques. 

A partir de l'any 2022, s'ha produït un increment del nombre d'animals inscrits al cens municipal, dels quals una proporció important la representen els gats, que fins ara comptaven amb una proporció molt baixa. S'estima que poques persones compleixen amb l'obligació d'identificar-los i censar-los; en canvi, tots els gats del centre d'acollida i els que viuen a les colònies felines són xipats i censats i, per això, una part important de gats consten a nom de l'Ajuntament de Girona.

www.girona.cat/animals
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.