Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Resum del Ple municipal ordinari d’agost del 2024

El Ple ha tingut lloc el dilluns 29 de juliol

El dilluns 29 de juliol de 2024 ha tingut lloc el Ple ordinari corresponent al mes d’agost. L’alcalde, Lluc Salellas i Vilar, ha presidit el Ple i ha donat el tret de sortida de la sessió. En primer lloc s’ha donat compte en el ple les diferents resolucions judicials i administratives i, tot seguit, s’ha procedit a les votacions dels diferents punts que s’havien portat a les comissions informatives prèvies. 

S'aprova per 18 vots a favor (Guanyem Girona, Junts, Esquerra i PP)  i 9 en contra (PSC i Vox) la inadmissió del recurs de reposició contra l’acord de Ple del dia 13 de maig de 2024, pel qual s'aprova la resolució de mutu acord i la liquidació del conveni de col·laboració per a l'execució del projecte Cluster Tic Media formalitzat el 9 de febrer de 2011. El portaveu de Vox, Francisco Javier Domínguez, ha explicat el vot negatiu del grup argumentant que “no s’han exigit responsabilitats i ha suposat una pèrdua econòmica per a la ciutadania, a banda que no es dona satisfacció al recurs d’un ciutadà per donar resposta a aquesta situació injusta”. Per la seva banda, la regidora Bea Esporrín ha defensat el vot negatiu del seu grup municipal “per coherència amb què ha anat votant el PSC, que exigeix reclamar responsabilitats”.

S'aprova per 18 vots a favor (Guanyem Girona, Junts, Esquerra i Vox) i 9 abstencions (PSC i PP) crear la Taula pel desenvolupament econòmic i ocupacional de Girona i aprovar inicialment el Reglament regulador del seu règim d'organització i funcionament.

S'aprova per unanimitat nomenar els membres del Plenari i de la Comissió Permanent del Consell de les Arts i la Cultura.

S'aprova per unanimitat aprovar els preus públics de la programació del curs 2024 -2025 de l'Escola Municipal d'Art.

S'aprova per 18 vots a favor (Guanyem Girona, Junts, Esquerra i PP) i 9 abstencions (PSC i Vox) l’aprovació dels preus públics de l'activitat esportiva Cursa Sant Silvestre de Girona i Mini Sant Silvestre.

S'aprova per 17 vots a favor (Guanyem Girona, Junts i Esquerra), 2 abstencions (PP i Vox) i 8 en contra (PSC) l’aprovació de preus públics del Projecte d'Activitats Fisicoesportives pel curs 2024-2025 del Servei Municipal d'Esports.

S'aprova per 17 vots a favor (Guanyem Girona, Junts i Esquerra), 2 abstencions (PP i Vox) i 8 en contra (PSC) l’aprovació de preus públics del Projecte d'Activitats Aquàtiques pel curs 2024-2025 del Servei Municipal d'Esports. El regidor del PSC Àngel Martínez va explicar el vot negatiu del grup “amb motiu de la pujada dels preus, ja que no ajuda que tothom pugui gaudir d’aquest servei municipal”.

S'aprova per 17 vots a favor (Guanyem Girona, Junts, Esquerra) i 10 abstencions (PSC, PP i Vox) aprovar els preus públics per als serveis de monitoratges de les visites a serveis i itineraris del Programa de Recursos Educatius.

S'aprova per unanimitat aprovar els preus públics per als serveis d'activitats de lleure educatiu d'arts plàstiques i creativitat, esportives, tecnològiques o robòtica i sensibilització musical itinerant durant el curs escolar 2024-25  a sis escoles d'alta i màxima complexitat de la ciutat de Girona.

S'aprova per unanimitat la incoació de l'expedient de revisió d'ofici del Pla de Millora Urbana de la unitat d'actuació UA76 -- La Pabordia.

S'aprova per unanimitat la incoació de l'expedient de revisió d'ofici del Pla de Millora Urbana de la unitat d'actuació UA86 -- Camp de la Coma.

S'aprova per unanimitat l’aprovació inicial de la Modificació puntual del Pla General d'Ordenació Urbana de Girona núm. 86, de correcció de la regulació dels usos al Camp de la Coma i la Pabordia.
S'aprova per unanimitat retrotraure les actuacions i iniciar el termini de presentació d'ofertes per a la contractació del servei de direcció d'obra i coordinació de seguretat i salut en fase d'execució de les obres de substitució de passarel·les existents a l'exterior d'un edifici d'habitatges plurifamiliar.

S'aprova per 16 vots a favor (Guanyem Girona, Junts i Esquerra), 9 abstencions (PSC i PP) i 1 en contra (Vox) la proposta de liquidació de l'exercici 2023 del Conveni de cooperació horitzontal entre el Consorci d'Aigües Costa Brava Girona i l'Ajuntament de Girona per a la prestació de manera conjunta del servei d'abastament d'aigua en alta mitjançant les instal·lacions situades a la Planta de Montfullà i proposta de pressupost per l'exercici 2024.

S'aprova per 19 vots a favor (Guanyem Girona, Junts, Esquerra, PP i Vox) i 8 abstencions (PSC) aprovar la modificació de la delegació de competències al Consell Comarcal del Gironès amb els termes i les condicions que s'especifiquen en relació amb les deixalleries.

S'aprova per 17 vots a favor (Guanyem Girona, Junts, Esquerra), 9 abstencions (PSC i PP) i 1 en contra (Vox) aprovar l'increment de tarifes de l'aparcament amb concessió de la plaça Pompeu Fabra de Girona d'acord amb la sol·licitud de data 17 d'abril de 2024. El portaveu del grup municipal de Vox, Francisco Javier Domínguez, ha argumentat el seu vot negatiu “perquè ja es va votar en contra d’increment de tarifes, especialment perquè no està justificat per l’increment de l’IPC”.

S'aprova per 19 vots a favor (Guanyem Girona, Junts, Esquerra, PP i Vox) i 8 abstencions (PSC) aprovar la derogació de les bases generals reguladores de les subvencions en règim de concurrència competitiva destinades a col·laborar en el transport adaptat de la ciutat de Girona.

S'aprova per 17 vots a favor (Guanyem Girona, Junts, Esquerra), 8 abstencions (PSC) i 2 en contra (PP i Vox) la modificació de la plantilla de l'exercici 2024 aprovada per acord de Ple de data 18 de desembre de 2023. El portaveu del grup municipal de Vox, Francisco Javier Domínguez, ha argumentat el seu vot negatiu per aquest punt i pel punt 24 explicant que “és una modificació del pressupost, al qual ja vam votar en contra. Són modificacions que es consideren necessàries, però demostra que el pressupost que es va aprovar era improvisat”. Sobre els mateixos punts, per la seva banda, el portaveu del PP, Josep Veray, va admetre que “algunes de les places poden aportar coses a Girona” però va argumentar el seu vot negatiu explicant que “jo he parlat sempre en català i quan se’m diu que es crea una plaça relativa al català ja veig que serà una persona inquisidora per multar tothom qui no s’expressi en català. Diuen que el català està en declivi, però no tenen raó”. Veray va afegir que, “pel que fa al pressupost, només va ser per complir amb l’expedient, i ara s’ha d’anar modificant”.

S'aprova per 17 vots a favor (Guanyem Girona, Junts, Esquerra), 9 abstencions (PSC i PP) i 1 en contra (Vox) la modificació de la Relació de Llocs de Treball i Valoració de Llocs de Treball.
Sobre aquest punt, el portaveu del grup municipal de Vox, Francisco Javier Domínguez, ha argumentat el seu vot negatiu “perquè hi ha un informe del secretari desfavorable i, per tant, el nostre grup no hi pot votar a favor”.

S'aprova per 19 vots a favor (Guanyem Girona, Junts, Esquerra, PP i Vox), 8 abstencions (PSC) la modificació pressupostària en la modalitat de suplement de crèdit a finançar amb baixa de crèdits.

S'aprova per 17 vots a favor (Guanyem Girona, Junts, Esquerra), 8 abstencions (PSC) i 2 en contra (PP i Vox) les modificacions de crèdit al capítol 1 per majors costos derivats de la modificació de plantilla, atendre sentències fermes per reclamacions de desigualtats i contractació de personal per acumulació de tasques.

S'aprova per 26 vots a favor (Guanyem Girona, Junts, Esquerra, PSC i PP) i 1 en contra (Vox) la substitució de la garantia definitiva dipositada per l'entitat VISOREN SL amb NIF B62890751 com a superficiària del dret de superfície sobre la finca municipal situada al carrer Agudes núm. 72-74 per a destinar-la a la promoció, construcció i gestió d'habitatges de protecció oficial en règim general i de lloguer. En aquest cas, el portaveu del grup municipal de Vox, Francisco Javier Domínguez, ha argumentat el seu vot negatiu explicant que “no està previst que es puguin substituir garanties definitives si no són econòmicament més favorables per l’Ajuntament, i en aquest cas no creiem que ho siguin”.

Després dels punts de les comissions, es debat una moció ciutadana presentada per l'Associació de Veïns de Puig-Vistós i defensada pel membre de l’entitat Albert Fanals. Es desestima per 17 vots en contra (Guanyem Girona, Junts i Esquerra), 8 abstencions (PSC) i 2 a favor (PP i Vox) la moció contra el canvi d'ús i la mutació demanial de la parcel·la de Puigsacalm 9-19 i la consolidació de l'ús de zona verda.

També s’ha dut a Ple una moció del grup municipal del PSC-CP, que ha defensat el regidor Àngel Martínez, per restablir les dues línies d'I1 de l'escola bressol La Baldufa. S’ha desestimat per 17 vots en contra (Guanyem Girona, Junts i Esquerra) i 10 a favor (PSC, PP i Vox).

S’aprova per 18 vots a favor (Guanyem Girona, Junts, Esquerra i Vox) i 9 en contra (PSC i PP) la moció d’urgència de l’equip de govern (Guanyem Girona, Junts i Esquerra) per a l’execució de les inversions de l’estat espanyol i per a la millora de les infraestructures de transport a Girona. Ho han defensat els portaveus dels grups d’Esquerra, Quim Ayats i Bartrina; de Junts, Gemma Geis i Carreras, i de Guanyem, Lluc Salellas i Vilar.

Finalment, s’obre el torn dels precs i preguntes dels grups municipals de l’oposició a l’equip de govern i les respectives respostes. Sense més assumptes, l’alcalde de Girona aixeca la sessió del Ple d’agost de 2024 a les 20.52 h.  

Ordre del dia
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.