Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona sol·licitarà adherir-se a la Xarxa de Ciutats i Comunitats Amigables amb les Persones Grans

L’objectiu és intercanviar informació, coneixement i experiències amb diferents ciutats i comunitats de tot el món per planificar la ciutat i crear entorns físics i socials amigables amb l'envellimen. El consistori ha aprovat un conveni amb la Universitat de Girona per realitzar un estudi d'investigació en el camp de l'envelliment saludable

Imatges del moment de la signatura del conveni amb l’alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar; la regidora de Ciutat que Cuida, Gemma Martínez Villagrasa; la investigadora de la Universitat de Girona, Pili Monreal Bosch, i la vicerectora de Territori i Compromís Social de la Universitat de Girona, Sílvia Llach Carles.

L’Ajuntament de Girona sol·licitarà adherir-se a la Xarxa de Ciutats i Comunitats Amigables amb les Persones Grans de l’Organització Mundial de la Salut (OMS). D’aquesta forma, Girona estaria connectada amb diferents ciutats i comunitats de tot el món per intercanviar informació, coneixement i experiències per crear entorns físics i socials amigables amb l'envelliment. L’objectiu que es persegueix és planificar una ciutat preparada els propers anys per afrontar l’envelliment de la població d’acord a uns estàndards de qualitat de vida avalades per la OMS i de forma participativa amb la població. 

Està previst que dilluns es doni compte al Ple municipal ordinari la sol·licitud per formar part de la xarxa. Així, la ciutat podria esdevenir el primer municipi de la demarcació en entrar-hi.  

Formar part de la xarxa ens permetrà dues coses: d’una banda, mostrar el compromís de l’Ajuntament de Girona per millorar la vida de la gent gran. De l’altra, aprofundir en el coneixement de polítiques i bones pràctiques que desenvolupen altres ciutats del món  amb la voluntat d’introduir les més escaients a la nostra ciutat", ha afirmat la regidora de Ciutat que Cuida de l’Ajuntament de Girona, Gemma Martínez Villagrasa.

El consistori ja està treballant per convertir la ciutat en un entorn agradable per a la gent gran. En aquest sentit, s’ha aprovat un conveni amb el Grup de Recerca, Envelliment, Cultura i Salut del departament de Psicologia de la Universitat de Girona per realitzar un estudi d'investigació en el camp de l'envelliment saludable. Aquest projecte està dirigit per la doctora i experta en envelliment comunitari i estratègies relacionades amb l'autonomia i l'apoderament de les persones grans i les noves generacions sèniors, Pili Monreal Bosch, i per la doctora i representant de la Sociedad Española de Geriatría y Gerontologia en “Grupo Ciudades Amigables” de l’IMSERSO, Lourdes Bermejo. Aquesta diagnosi és un pas més per adherir-se a la Xarxa de Ciutat i Comunitats Amigables amb les Persones Grans.

L’estudi inclou una fase de diagnosi, d’elaboració del Pla d’Acció i de presentació dels resultats. Una de les singularitats d’aquest projecte és que aquest estudi es realitzarà amb la participació de diferents mirades que aportaran una visió global de tots els àmbits de la ciutat. En concret, hi haurà un grup estratègic format per diferents agents experts i claus en la matèria; un grup motor de l’Espai Girona Comunitat Inclusiva, on s’inclouen diferents entitats del sector, i el grup futurs sèniors amb persones de 50 anys i més que donaran una visió diferencial i generacional de la vellesa. 

Inicialment, es realitzarà un treball de recerca participada per identificar les mirades, els valors i les necessitats de les persones grans, de les persones grans amb qualsevol tipus de discapacitat i de les persones amb dependència. Es realitzaran 10 grups de discussió amb persones grans autònomes, residents en centres geriàtrics, usuàries de centres de dia i membres de casals de gent gran; així com amb professionals que es dediquen al món de la gent gran i professionals de serveis de proximitat com la policia, els farmacèutics i els comerços.  

S’analitzaran diferents àmbits relacionats amb la gent gran: participació social i cívica; mobilitat i transport; accessibilitat i ús dels espais públics i privats; habitatge; serveis socials i de salut; relacions de suport i ajuda mútua; respecte, desigualtats i condicions d’inclusió, i comunicació i informació. 

Alhora, s’elaborarà un Pla d’Acció amb diferents propostes a desenvolupar. Aquest contemplarà dimensionar l’abordatge de l’envelliment com una oportunitat i un motor de promoció i desenvolupament de més benestar a la ciutat.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.