Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Comencen els casals municipals d’estiu de Girona amb la participació de més de 3.000 infants

Les activitats, que s’organitzen des de l’Ajuntament a través de vint-i-set entitats i associacions de la ciutat, es duen a terme durant els mesos de juny, juliol i agost

Fotografies de la visita d’avui al casal de l’Escola Marta Mata.

Un total de 3.227 infants i joves han començat en algun dels 51 casals municipals d’estiu que organitza enguany l’Ajuntament de Girona. Les activitats es duen a terme des del juny fins a finals d’agost a través de 27 entitats i associacions de la ciutat (entitats culturals, clubs esportius, associacions de pares i mares, agrupaments escoltes, parròquies, etc.), les quals mobilitzen més de 400 monitors i monitores.

Avui al matí, la regidora d’Educació del consistori, Queralt Vila i Vergés, ha visitat els casals dels Centres d’Educació Especial Font de l'Abella i Palau, l’escola bressol Garbí i l’escola Marta Mata. Demà està previst que ho faci a l’Escola i Verd i Carme Auguet, a l’escola bressol El Pont, al casal esportiu Pont Major i al del Centre Cívic Pedret.

Aquest 2024, el programa proposa diverses activitats de lleure educatiu,  casals esportius, formatius, activitats artístiques i dos casals d’educació especial que es realitzaran a les escoles i equipaments esportius municipals, així com a centres cívics, al Museu del Cinema i a la Casa de Cultura.

Com a novetat, la proposta incorpora cinc noves activitats de lleure adreçades a nens i nenes d’1 a 3 anys i organitzades en col·laboració amb les Associacions de Famílies d'Alumnes (AFA) de les escoles bressol municipals. També s’hi ha afegit una nova activitat esportiva aquest mes al barri de Pont Major en col·laboració amb l’Associació Vòlei Girona i una proposta a l’escola de Santa Eugènia que es va fer durant el juny.

Volem que Girona sigui una ciutat que educa els 365 dies de l'any. Perquè l'educació va molt més enllà de les aules i no pot quedar restringida de setembre a juny. Amb l'ajuda de les entitats, els casals d'estiu ens acosten més a la Girona educadora que ens imaginem”, ha destacat la regidora d’Educació de l’Ajuntament, Queralt Vila i Vergés, qui ha afegit que “les escoles són equipaments comunitaris arrelats als nostres barris. Obrir-les als casals d'estiu és una oportunitat única per seguir donant-los vida més enllà del calendari escolar”.

L’Ajuntament de Girona vetlla per l’equitat educativa de tots els infants i joves de la ciutat de Girona implementant mesures que promoguin la igualtat d’oportunitats educatives fora de l’escola. En el cas dels casals d’estiu, el programa disposa d’un Pla d’inclusió que facilita la participació d’infants i joves de la ciutat amb necessitats educatives especials i en situació de risc social, per tal que puguin gaudir del lleure durant l’estiu en igualtat de condicions. El recurs garanteix l’accés als espais educatius d’estiu a uns 600 infants i adolescents de la ciutat, gairebé el 20 % de total de persones participants.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.