Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona restitueix la placa commemorativa dels 50 anys de la revolta d’Stonewall a la plaça de la Independència

Membres del col·lectiu LGTBI de la ciutat han repintat aquest matí el pas de vianants de la diversitat

L’Ajuntament de Girona ha restituït aquest migdia la placa commemorativa dels 50 anys de la revolta d’Stonewall a la plaça de la Independència. Aquesta acció s’emmarca en els actes per celebrar el Dia Internacional de l’Orgull o per a l’Alliberament LGBTI+ a la ciutat. 

El consistori va instal·lar la peça original el juny del 2019 al terra de plaça i actualment està malmesa. Per aquest motiu, avui se n’ha col·locat una de nova en un faristol que manté la inscripció de l’anterior i hi incorpora un codi QR per accedir a més informació.

L’alcalde de la ciutat, Lluc Salellas i Vilar, i la regidora d’Igualtat i Justícia Social i Cooperació, Amy Sabaly Balde, han participat aquest matí en l’acte de restitució. També ha assistit a la commemoració la tinenta d’alcaldia i regidora de Servei a les Persones i Convivència, Núria Riquelme Zurita.

“Avui fem un gest més per dignificar la lluita pels drets de les persones LGTBI. Aquesta placa ens recorda d’on venim però sobretot cap a on volem anar: cap a una ciutat i un país on els drets de tothom siguin respectats”, ha recalcat l’alcalde, Lluc Salellas i Vilar.

“A Girona el compromís amb els drets LGTBi és ferm. Davant de corrents que volen qüestionar la igualtat de totes les persones nosaltres responem amb tota la claredat possible”, ha afegit la regidora Amy Sabaly Balde. 

Abans de l’acte, membres del col·lectiu LGTBI de la ciutat han repintat el pas de vianants de la diversitat, ubicat a la mateixa plaça de la Independència.

Cada 28 de juny es commemoren els aldarulls succeïts a Stonewall, Nova York (Estats Units), l’any 1969 que van marcar l’inici de l'alliberament afectiu, sexual i de gènere. Aquell dia la població LGBTI va sortir al carrer per visibilitzar-se i reivindicar la plena igualtat jurídica i social i lluitar contra la discriminació i la violència patida.
 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.