Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona presenta un paquet de mesures per regular el cicloturisme i la mobilitat amb bicicleta especialment al Barri Vell i Mercadal

S’ha treballat amb els agents veïnals i comercials, a qui es distribuirà un fulletó informatiu sobre les normes de circulació al centre històric. El consistori reforçarà i millorarà la senyalització en carrers on s’ha detectat que és habitual la circulació contra direcció. Posteriorment, la Policia Municipal engegarà una campanya, primer informativa i després sancionadora, als punts conflictius

L’alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar; la vicealcaldessa i regidora de Promoció Econòmica, Gemma Geis i Carreras, i el tinent d’alcaldia i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats i Bartrina, en roda de premsa.

L’Ajuntament de Girona ha presentat avui un paquet de mesures per regular el cicloturisme i la mobilitat amb bicicleta especialment al voltant del Barri Vell i del Mercadal. Del total d’accions, quatre es duran a terme durant els propers mesos d’estiu i formen part del Pla d’acció que es va anunciar amb anterioritat. També s’han enumerat un seguit de propostes i iniciatives per a una millor gestió del turisme que s’estan començant a treballar i que es desenvoluparan a mitjà i llarg termini. Aquest matí, l’alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar; la vicealcaldessa i regidora de Promoció Econòmica, Gemma Geis i Carreras, i el tinent d’alcaldia i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats i Bartrina, han detallat les propostes que es troben recollides dins el Pla d’acció.

"Amb aquestes primeres mesures posem les bases per a una millor convivència al nucli històric de la ciutat i tenint en compte que prioritzem sempre la mobilitat de la persona vianant. Amb aquest Pla d’acció volem garantir que tothom compleixi la normativa de circulació per així aconseguir l'equilibri necessari entre visitants i veïns i veïnes", ha destacat l’alcalde Lluc Salellas i Vilar. 

Les mesures presentades contribueixen a l’equilibri entre el benestar dels veïns i veïnes de Girona, la mobilitat sostenible i l’impuls d’un turisme de qualitat i desestacionalitzat com el que tenim a la nostra ciutat. Continuarem proposant accions que segueixin garantint aquest equilibri amb el consens del sector i de tots els actors implicats com hem fet fins ara”, ha afirmat la vicealcaldessa Gemma Geis i Carreras.   

Aquestes mesures, i altres que vindran, tenen com a objectiu assegurar que Girona segueix sent Girona. És hora de garantir que ser una ciutat atractiva, que ser una ciutat turística beneficia a tots els gironins i gironines”, ha explicat el tinent d’alcaldia Quim Ayats i Bartrina. 

Una de les primeres mesures que s’aplicarà és la distribució de material informatiu adreçat a cicloturistes que es repartirà des de l’Oficina de Turisme i entre els establiments del món de la bicicleta.

Aquest material informatiu incorpora un mapa amb indicacions de com s’ha de circular correctament en bicicleta pel centre històric. Entre les diferents normes hi ha: no circular en sentit contrari o per sobre les voreres, baixar de la bicicleta en cas d’aglomeracions i circular a una velocitat moderada per la ciutat. A més, hi ha informació sobre com funciona el sistema de recollida de residus al Barri Vell i Mercadal i on i com s’han de dipositar els residus. 

El consistori també millorarà la senyalització a les vies on és habitual veure bicicletes i patinets circulant en sentit contrari, com els carrers de la Barca, dels Calderers, de la Força (des de la plaça de la Catedral), de les Ballesteries, de la Cort Reial, dels Ciutadans i la rambla de la Llibertat. Es col·locaran senyals específics per indicar que si se circula contra direcció s’ha de baixar de la bici.

Paral·lelament, també s’incorporaran senyals que indicaran que s’haurà de baixar de la bicicleta o del patinet al carrer de la Força, de l’Argenteria i de Bonaventura Carreras i Peralta. Es tracta d’una mesura que es vol aplicar en punts on s’ha detectat que hi ha aglomeracions de vianants. 

Per tal de garantir que es compleixen aquestes mesures, es realitzarà una campanya informativa i de vigilància per part de la Policia Municipal de Girona. Un cop finalitzat el període informatiu, es tirarà endavant una campanya de sancions a les persones que no compleixin amb la normativa establerta.

Aquestes són les quatre mesures que el consistori aplicarà de forma immediata per tal de trobar un equilibri entre els veïns i veïnes i les persones que es mouen amb bicicleta. 

D’altra banda, dins del Pla d’acció  també s’estan treballant mesures a mitjà i llarg termini. L’Ajuntament de Girona revisarà l’ordenança de circulació i de civilitat per adaptar-la a la nova realitat i estudiarà la creació d’àrees de trobada habilitades per a grups de ciclistes més allunyades de punts cèntrics on poden dificultar la mobilitat del vianant.

Altres mesures relacionades amb la gestió turística que s’aplicaran en els propers mesos són la realització d’un estudi sobre l’impacte del turisme al Barri Vell; la revisió i canvis en la distribució de les terrasses a la rambla de la Llibertat i a altres punts de la ciutat; la creació i implantació d’una taxa als autobusos turístics; la limitació dels grups turístics a un màxim de 25 persones; la revisió conjuntament amb Google de les rutes per accedir al Barri Vell i Mercadal amb cotxe; l’anàlisi sobre els pisos turístics irregulars; el suport i l’acompanyament lingüístic, i unes jornades sobre el futur del turisme a la ciutat.  
 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.