Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Auditori de Girona fa un salt endavant i presenta una nova temporada anual, amb una seixantena de propostes d’àmbit català, estatal i internacional

La programació reafirma el compromís de l'Auditori amb l'enriquiment cultural i social, i es consolida com un equipament cultural de primer nivell a Catalunya

Imatge de la presentació

L'Auditori de Girona presenta la nova temporada 2024-2025, que s'estendrà d'octubre del 2024 al juliol del 2025 amb una seixantena de propostes d'estils diversos, tant pel que fa a músiques modernes com de clàssica. Grans noms i projectes destacats com Miguel Poveda, Marisa Monte, Paquito D'Rivera, Rita Payés, Marillion, Tarta Relena, Júlia Lezhneva, Arcadi Volodos i Grigory Sokolov, entre d'altres, formen part d'una temporada que representa un salt endavant per a l'equipament gironí. En aquesta ocasió, l'artista convidada serà la funambulista gironina Mariona Moya (La Corcoles). Les entrades i abonaments ja s'han posat a la venda a www.auditorigirona.org

Amb 18 anys de trajectòria, l'Auditori de Girona segueix in crescendo. Consolidat com un equipament cultural de primer nivell a Catalunya, aquesta temporada s'expandeix i presenta una programació anual que reafirma el compromís amb l'enriquiment cultural i social del territori. Un espai on la tradició i la modernitat s'entrellacen per oferir una experiència única i diversa al públic, amb 56 propostes d'estils diversos, tant pel que fa a músiques modernes com de clàssica. La nova temporada compta amb noms destacats de l'escena catalana, estatal i internacional, i ofereix una plataforma per a la creació i difusió de la cultura gironina i catalana. Cal destacar que, tot i la presència de grans artistes d'àmbit internacional, el 70% dels artistes programats provenen de Catalunya, fet que consolida l'equipament com un motor de creació i exhibició de la música del país.

"L'Auditori és un equipament fonamental per fer de Girona una ciutat referent en cultura, en una cultura plural, rica i oberta a tots els públics. Així construïm una Girona viva, activa i dinàmica", ha subratllat el tinent d'alcaldia i regidor de Cultura de l'Ajuntament de Girona, Quim Ayats i Bartrina.

"La programació de l'Auditori arriba a tots els públics. També aplaudim el projecte social i educatiu Auditori Obert que engloba una bateria d'iniciatives dissenyades amb la voluntat d'ampliar la base social de la música a Girona, obrir encara més l'equipament a la ciutat i, especialment, facilitar l'accés universal a la cultura. Perquè creiem que la música i la cultura tenen un gran paper en el bon desenvolupament de la societat", ha ressaltat el vicepresident quart i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Jordi Camps i Vicente.

Pel que fa a les estrenes i singularitats, durant aquesta temporada es podran veure tres estrenes absolutes: l'espectacle JONCS, de La Corcoles, l'espectacle per a tots els públics Rebel i el nou repertori de Libérica, del contrabaixista Manel Fortià; quatre actuacions en primícia a les comarques gironines: Roger Mas i la Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona, Lucia Fumero, C.O.U., i Miguel Poveda amb el seu darrer disc Poema del cante jondo; un concert únic a l'Estat espanyol: el grup líder del rock neoprogressiu dels anys vuitanta Marillion; un concert únic a Catalunya: la cantant i compositora carioca Marisa Monte; i tres presentacions d'àmbit català: És pregunta, de Tarta Relena, inclòs en els quatre únics concerts de presentació a Catalunya, Cantant les quaranta, d'Els Pets, que serà el primer concert de celebració del 40è aniversari del grup, i el final de la trilogia de Niño de Elche.

La nova programació compta amb grans noms d'àmbit català, estatal i internacional. En el cas de les músiques modernes hi haurà les actuacions de Miguel Poveda, Santiago Auserón, Sergio Dalma, Guillem Gisbert, Rita Payés, Marisa Monte, Ara Malikian, i Israel Fernández, entre d'altres. I, en l'àmbit de la clàssica, destaquen el violoncel·lista Jean-Guihen Queyras, la soprano Julia Lezhneva, el pianista Arcadi Volodos, el també pianista Grigory Sokolov, i el clavecinista Ton Koopman, entre d'altres.

Pel que fa a projectes únics, en aquesta nova temporada es podran veure dues propostes per encàrrec de l'Auditori (Paquito D'Rivera & Girona Jazz Project, i Amaro Freitas amb Momi Maiga). Així mateix, s'oferirà una actuació única amb la GIO Symphonia i un artista internacional del qual pròximament es desvelarà el nom.

Pel que fa al compromís amb la creació, l'Auditori de Girona manté un vincle constant amb altres agents de l'àmbit musical com La Marfà - Centre de Creació Musical, mostrant diversos projectes provinents del seu Programa de Suport a la Creació. En aquest sentit, es podrà veure per primera vegada a les comarques gironines el nou concert de Roger Mas i la Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona. Així mateix, es podrà veure C.O.U., Centre d'Observació de l'Univers, nou projecte de Joan Pons (El Petit de Cal Eril), un espectacle que també comptarà amb la col·laboració del Bòlit. Destaca també el nou disc de la jove pianista Lucía Fumero, sota el títol de Folklore. Finalment, cal destacar el vincle amb diverses formacions orquestrals com són la GIO Symphonia, l'Orquestra de Girona, la JOCG i la Cobla Ciutat de Girona, sense oblidar formacions corals de la ciutat com el Cor Geriona.

En el marc del mateix compromís amb la creació, s'ha desenvolupat el projecte d'Artista Convidat/da, basat a suggerir a destacats creadors i creadores del nostre entorn, el diàleg i la contaminació de l'ànima musical de l'Auditori de Girona amb altres formes d'expressió artística. Després de la presència de la paraula (Narcís Comadira), el gest (Sol Picó) i la llum (Playmodes Studio), ara és el moment del circ, amb l'artista gironina especialitzada en funambulisme Mariona Moya (La Corcoles). Oferirà tres propostes durant la temporada: JONCS (peça de nova creació per encàrrec de l'Auditori de Girona), GRIS i H. 

Pel que fa al projecte social i educatiu de l'Auditori de Girona, l'Auditori Obert, aquesta temporada l'equipament gironí ofereix 12 xerrades prèvies per preparar els concerts, 3 concerts comunitaris i 5 concerts per a escolars, entre d'altres. Un treball constant per tal de fer accessible l'equipament a tothom, dins del qual destaquen propostes com La Venècia de Vivaldi, concert de Carnestoltes, en el marc del qual s'ha organitzat un concurs de màscares entre el públic; el concert participatiu Tirant lo Blanc, d'Antoni Ros-Marbà, en el qual els cors de Girona uniran les seves veus per interpretar aquesta cantata del reconegut compositor català, que també en serà el director; també una nova edició del Canta Gran, i del Messies Participatiu. Sense oblidar programes com el d'Apropa Cultura, les matinals d'orquestra per a diversos col·lectius, el servei de canguratge o l'Espai Calma, entre d'altres.

En total, es presenten 56 concerts, que componen aproximadament el 90% de programació de la temporada 2024-25 de l'Auditori de Girona, que es completarà amb noves incorporacions pròximament. Les entrades i els abonaments ja estan a la venda a www.auditorigirona.org, exceptuant les propostes de Sergio Dalma i Marillion, que es posaran a la venda pròximament.

Vine i vola

En aquesta nova temporada, sota el lema "Vine i vola", l'Auditori de Girona torna a presentar-se com una casa oberta a tots els públics, amb una programació dissenyada per oferir experiències úniques i enriquidores. Amb activitats que van des de concerts participatius fins a esdeveniments educatius, l'Auditori convida a tothom a gaudir i participar en la vida cultural de Girona.

Dossier de premsa
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.