Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona presenta la modificació urbanística per facilitar la implantació del nou Campus de Salut Josep Trueta al sector Mas Marroc

La proposta s'ha aprovat inicialment aquesta tarda en el Ple municipal ordinari. Es planteja construir un nou pont per facilitar l’accés al nou hospital i destinar una part de l’actual parc de Jordi Vilamitjana i Pujol a la construcció de 370 habitatges, el 40% dels quals seran de protecció oficial

L’alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar; la tinenta d’alcaldia i regidora de Transició Ecològica i Transformació Urbana de l’Ajuntament de Girona, Cristina Andreu Displas, i el tinent d’alcaldia i regidor de Talent, Innovació, Salut i Comunitat de l’Ajuntament de Girona, Xavier Aldeguer Manté, en roda de premsa.

L’Ajuntament de Girona ha aprovat inicialment aquesta tarda en el Ple municipal la modificació del Pla General d’Ordenació Urbana de Girona per facilitar la implantació del nou Campus de Salut Josep Trueta al sector Mas Marroc, al límit entre els termes municipals de Girona i Salt. L’alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar; la tinenta d’alcaldia i regidora de Transició Ecològica i Transformació Urbana de l’Ajuntament de Girona, Cristina Andreu Displas, i el tinent d’alcaldia i regidor de Talent, Innovació, Salut i Comunitat de l’Ajuntament de Girona, Xavier Aldeguer Manté, han presentat la proposta avui. 

El projecte del nou Campus de Salut Josep Trueta avança a bon ritme gràcies a la implicació i coordinació de l'Àrea Urbana de Girona i la Generalitat de Catalunya. Aquest és el principal projecte del mandat, i estem complint els compromisos abans del primer any”, ha afirmat l’alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar.

La celeritat amb què s'ha avançat en el nou Campus de Salut Josep Trueta és un reflex del compromís i l'eficiència de l'àrea. A més, vull fer èmfasi en el nostre compromís amb l'habitatge, assegurant que els serveis sanitaris estiguin acompanyats per una oferta residencial al barri”, ha ressaltat la tinenta d’alcaldia Cristina Andreu Displas. 

El nou Campus de Salut Josep Trueta, a més d'una infraestructura sanitària imprescindible, és el projecte més rellevant i ambiciós per a Girona i les comarques gironines en les darreres dècades. L'àrea de Girona pot experimentar una forta transformació econòmica basada en el coneixement, la recerca i el desenvolupament, i el sorgiment d'empreses molt competitives de base tecnològica i d'alt valor afegit, per això com a Ajuntament hi apostem de forma molt clara”, ha destacat el tinent d’alcaldia Xavier Aldeguer Manté.  
 
La proposta inclou la construcció d’un pont que creuarà la riera Marroc, a l’altura dels carrers de la Gerundense i de Sarrià de Ter, que connectarà Mas Xirgu directament amb el nou Campus de Salut de Girona. D’aquesta manera, es facilitarà un nou accés en el futur hospital a banda del carrer de Salt. L’objectiu d’aquesta proposta és garantir una mobilitat fluida a la zona.
 
Una altra de les modificacions és que es crearà una zona verda paral·lela a la riera Marroc, i part de l’actual parc de Jordi Vilamitjana i Pujol passarà a ser terreny d’ús residencial. L’Ajuntament de Girona té previst que s'hi construeixin 370 habitatges, el 40% dels quals seran de protecció oficial. D’aquesta manera, es contribuirà a generar més habitatge assequible a la ciutat.

Aquesta ordenació deriva de les condicions d'inundabilitat dels terrenys propers a la riera, fet que ha obligat a concentrar els usos hospitalaris i residencials als terrenys més allunyats d'aquesta. En total, es reordenarà un sector que fa 121.247,24 m2 de superfície. D’aquests, 16.650,97 m2 estan destinats al futur Campus de Salut de Girona, 57.012,24 m2 és zona verda (principalment l’espai paral·lel a la riera Marroc) i 43.676,46 m2 és on es construiran els 370 habitatges. 
 
La modificació és fruit de la col·laboració entre els ajuntaments de Girona i Salt i la Generalitat de Catalunya, que s'ha compromès a llançar un concurs d'idees per dissenyar el futur campus sanitari un cop s'hagin aprovat inicialment els planejaments respectius.
 
La modificació que es porta a aprovació complementa altres actuacions que s'han dut a terme durant els últims mesos com la signatura d'un conveni de col·laboració entre la Generalitat de Catalunya i els ajuntaments de Girona, Salt i Vilablareix per a la creació d'un nou accés a l'Eixample de Salt des de la C-65. 
 
Un cop aprovada inicialment, està previst que l'aprovació definitiva del nou planejament es produeixi durant el primer trimestre de 2025.
 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.