Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona elimina les 17 places reservades a la Guàrdia Civil de l’aparcament d’Emili Grahit per destinar-les a l’ús públic

Aquest matí la brigada municipal ha incorporat la senyalització corresponent i ha repintat les marques de color blanc. També s’han creat 5 places d’aparcament per a persones amb discapacitat

Imatge de la brigada habilitant els aparcaments com a ús públic

L’Ajuntament de Girona ha eliminat les 17 places reservades a la Guàrdia Civil de l’aparcament d’Emili Grahit per destinar-les a l’ús públic. Aquest matí, la brigada municipal ha incorporat la senyalització corresponent i ha repintat les marques de color blanc. Alhora, s’han creat 5 places d’aparcament per a persones amb discapacitat en aquest mateix indret. 

"Aquesta és una petita mesura que les veïnes i veïns de Montilivi de ben segur que agrairan. Alhora, ens permet avançar cap a una ciutat més accessible i acabar amb la mancança de places d'aparcament per a persones amb discapacitat que tenia aquest sector", ha explicat l’alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar. 

Concretament, l’aparcament està situat entre el carrer d'Emili Grahit, el riu Onyar i els jardins de la Font del Bou. Aquesta mesura s’ha pres per tal de complir amb el Pla de mobilitat urbana sostenible de Girona, que estableix que l’aparcament ha d’estar destinat el 100% a l’ús públic. De les 140 places que hi ha, fins ara 17 estaven reservades a la Guàrdia Civil. Per tant, el 12% de les places no estaven destinades a un ús públic tal com exigeix el Pla. D’aquesta manera, s’ha optat per retirar el permís que en el seu moment es va concedir al cos.

D’altra banda, s’han senyalitzat 5 places d’aparcament per a persones amb discapacitat en el mateix aparcament, ja que fins ara no n’hi havia cap. El nombre de places correspon a la ràtio que estableix el Codi d’accessibilitat de Catalunya.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.