Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona i l’Associació Reach signen un conveni de col·laboració per prevenir els abusos i les violències sexuals

A través de l’acord entre les dues entitats, s’oferirà atenció i acompanyament a les víctimes de violència sexual i a les seves famílies, així com accions formatives i de sensibilització

L’Ajuntament de Girona i l’Associació Reach han signat un conveni de col·laboració de dos anys per prevenir els abusos i les violències sexuals entre la població jove de Girona. La regidora de Salut i Benestar Emocional de l’Ajuntament de Girona, Sílvia Bosch i Agustí, i el representant de l’entitat Alejandro Jiménez i Tallón han formalitzat la col·laboració per tal d’oferir, a través del Centre Jove de Salut, atenció i acompanyament a les víctimes de qualsevol mena de violència sexual i a les seves famílies, així com accions formatives i de sensibilització envers aquesta problemàtica.

L’objectiu d’aquest acord és que el Centre Jove de Salut de Girona esdevingui un punt de referència en la prevenció dels abusos i les violències sexuals i en la promoció de la salut afectiva i sexual i el benestar emocional, especialment entre els nois i noies del territori.

Amb aquest conveni volem establir una col·laboració entre les parts per desenvolupar i implementar programes efectius de prevenció dels abusos i les violències sexuals entre la població jove de la ciutat. Des de l'Ajuntament proporcionarem tot el suport logístic i infraestructures necessàries per a la realització d'activitats formatives i de sensibilització. Proporcionarem suport psicològic i terapèutic a les víctimes d'abusos i violències sexuals. I treballarem en tallers educatius, campanyes de sensibilització, formació de professionals i suport a les víctimes”, ha explicat la regidora de Salut i Benestar Emocional de l’Ajuntament de Girona, Sílvia Bosch i Agustí.

En concret, l’equipament municipal oferirà un servei d’orientació, assessorament i acompanyament adreçat a les persones víctimes d’abusos sexuals i a les seves famílies. Gràcies a la col·laboració, el conjunt del personal tècnic de Promoció de la Salut de l’Ajuntament de Girona rebrà formació bàsica en aquest camp per part de professionals especialitzats de l’Associació Reach. També en l’àmbit de l’atenció, l’entitat organitzarà tallers i grups d’ajuda mútua per a familiars i supervivents de violències sexuals que es faran a les instal·lacions del Centre Jove de Salut.

A més, a través del conveni, l'entitat es compromet a proporcionar a l’equipament municipal els materials didàctics de la mostra itinerant “Tabú”. Es tracta d’una exposició pedagògica apta per a persones de menys de 18 anys i dirigida especialment a tots els agents socials que intervenen amb menors d’edat per treballar la prevenció de les violències sexuals. A banda de les il·lustracions explicatives, l’Associació Reach també oferirà un dossier informatiu i una formació presencial específica de l’exposició per als professionals que treballin en l’activitat.

Per la seva banda, l’Ajuntament proporcionarà els espais i els recursos materials i humans necessaris per fer possible la intervenció dels professionals de l’Associació Reach al Centre Jove de Salut i per desenvolupar les tasques acordades. El consistori també es compromet a proposar als centres educatius de la ciutat, a través els recursos educatius, diverses accions per treballar la prevenció dels abusos sexuals des de la perspectiva de la promoció de la salut. Per això  es donarà a conèixer la tasca de l’Associació Reach a Girona, com a entitat especialista en la intervenció social amb víctimes de violència sexual. Finalment, haurà d’informar l’entitat Reach dels resultats obtinguts en les visites de les escoles de la ciutat a l’exposició “Tabú”.

L’Associació Reach és una entitat ubicada a Girona que actua en el conjunt de la demarcació gironina i que ofereix programes de sensibilització, formació, prevenció, detecció i acompanyament de les violències sexuals. Actua a través de la intervenció social dirigida a persones que hagin patit qualsevol mena de violència, així com a acompanyants o altres supervivents que puguin ser una peça clau en la fase de recuperació i millora de la salut de les víctimes. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.