Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona i La Sorellona milloren la bassa de la plaça de l’Assumpció amb veïns i veïnes de Sant Narcís

L’actuació ha consistit a plantar vegetació aquàtica per afavorir la fauna i flora autòctones

Imatge de l’alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar; el president de La Sorellona, Quim Pou, i el regidor d’Acció Climàtica de l’Ajuntament de Girona, Sergi Cot Cantalosella, mirant la bassa de la plaça de l’Assumpció.

L’Ajuntament de Girona i La Sorellona han millorat la bassa de la plaça de l’Assumpció amb veïns i veïnes de Sant Narcís. L’actuació ha consistit a plantar vegetació aquàtica per afavorir la fauna i la flora autòctones i fer petites millores en aquest punt d’aigua. Aquesta tasca s’inclou dins la iniciativa de recuperació de les basses de la ciutat que es duu a terme a través del projecte de renaturalització GiroNat. 

"Es tracta d'una actuació més que busca donar valor a la renaturalització de la ciutat tenint especial cura dels barris. Aquestes basses beneficien la biodiversitat, són un gra de sorra més en la lluita per l'emergència climàtica", ha afirmat el regidor d’Acció Climàtica de l’Ajuntament de Girona, Sergi Cot Cantalosella. 

L’actuació es va realitzar en el marc de la 69a edició de “Girona, Temps de Flors”, a petició de veïns i veïnes de Sant Narcís. Des de l’Ajuntament i La Sorellona se’ls va assessorar sobre les plantes autòctones que es podien plantar a la bassa per tal de millorar-la. 

Primer de tot, personal de l’Ajuntament va impermeabilitzar la bassa per solucionar les pèrdues d’aigua que tenia. Alhora es van construir rampes per amfibis i altra fauna que pot caure accidentalment a la bassa (com sargantanes o invertebrats terrestres). Un cop fetes les millores, i amb la col·laboració de l’Associació de Veïns i Veïnes de Sant Narcís, es van plantar les plantes aquàtiques.

GiroNat és un projecte compartit de ciutat, perdurable i demostratiu, que impulsa la biodiversitat i la infraestructura ecològica com a eixos vertebradors d’un gir de 180 graus cap a una renaturalització urbana, transformant Girona en una ciutat més verda, resilient i saludable. El projecte proposa una transformació urbana que doni resposta als reptes i oportunitats que afronta Girona com a ciutat mediterrània, universitària i educadora, socialment diversa, fluvial i pròxima a la natura.

El projecte, que compta amb una subvenció dels fons europeus Next Generation, està coordinada per l’Ajuntament de Girona i té el suport de la Universitat de Girona i de les entitats ambientalistes Associació La Sorellona, Associació Xarxa per la Conservació de la Natura, SEO Birdlife (Societat Espanyola d’Ornitologia) i la Fundació Institut Català per la Recerca de l’Aigua (ICRA).

El projecte GiroNat compta amb el suport de la Fundación Biodiversidad del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico (MITECO) en el marc del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia (PRTR), finançat per la Unió Europea - NextGenerationEU.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.