Notícies
L’Ajuntament de Girona destinarà gairebé 3 milions d’euros més per avançar en polítiques públiques
Es promouran les noves regidories sorgides amb l’entrada del nou govern municipal, es fomentarà la cultura i l’educació i es treballarà per al desenvolupament econòmic i social del municipi.
L’Ajuntament de Girona destinarà 2.908.888,93 euros més per avançar en polítiques públiques aquest 2024. En concret, es promouran les noves regidories de Talent, Innovació, Salut i Comunitat; de Llengua Catalana; de Benestar Emocional i de Salut, i de Ciutat que Cuida; es fomentarà la cultura i l’educació, i es treballarà per al desenvolupament econòmic i social del municipi. Del total de diners, 1.956.987,37 euros provenen del romanent del 2023 i 951.901,56 euros de sobrants i de projectes que no es podran dur a terme aquest any.
"Aquest seguit de projectes seguiran donant forma a la Girona del futur que ens imaginem. Aquests projectes ajuden, alhora, a millorar el dia a dia de la gent reforçant àrees de l'Ajuntament que tenen un impacte directe amb els barris i el veïnat", ha afirmat la regidora d’Hisenda i de Convivència i Seguretat de l’Ajuntament de Girona, Sílvia Aliu Gifre.
Un milió d’euros es destinarà a inversions per avançar en projectes com l’aparcament dissuasiu de Mas Gri i el centre d’acollida d’animals municipal de Mas Xirgu que s’ampliarà. S’equiparan els nous locals socials dels barris i es compraran més participacions a l’empresa Serveis Públics d'Acció Social de Catalunya - SUMAR perquè pugui considerar-se un mitjà propi de l’Ajuntament com fins ara i poder-li continuar encarregant el servei d’atenció domiciliària.
Pel que fa als romanents de tresoreria del 2023, l’Ajuntament de Girona destinarà 1.956.987,37 euros a diferents polítiques públiques, sobretot per impulsar les noves àrees que es van crear l’any passat amb l’entrada del nou govern municipal.
Dins de l’Àrea de Talent, Innovació, Salut i Comunitat es crearà una línia d’actuació basada en els fons llavor per al foment de la creació d’empreses en àmbits estratègics, per impulsar l’economia del coneixement d’alt valor afegit i la creació de llocs de treball qualificats.
Pel que fa a la Regidoria de Llengua Catalana, s’elaborarà un estudi sociolingüístic sobre l’ús de la llengua catalana a la ciutat, s’ampliarà la partida per a subvencions a entitats que promouen l’ús i la divulgació del català, s’impulsarà una distinció com a reconeixement a les persones que elaboren continguts digitals en català i es reforçarà el servei.
També es destinaran fons a accions de suport psicològic i de suport als i les joves en diversos àmbits, que depenen de la Regidoria de Benestar Emocional i de Salut.
I, dins de la Regidoria de Ciutat que Cuida, es redactarà un pla d’accessibilitat i atenció a la discapacitat, es crearà una partida per a actuacions d’accessibilitat i s’avançarà en el projecte del centre d’acollida d’animals comarcal.
A més a més, es fomentarà la cultura i l’educació. En aquest sentit, es destinaran més diners a les Fires de Sant Narcís a causa de l’increment de la despesa de seguretat, protecció i infraestructures; al projecte comunitari Música a l’Est, i a la Jove Orquestra de les Comarques Gironines. Alhora, es dotarà de més recursos el servei de biblioteques per garantir l’obertura d’aquests equipaments i el servei d’educació i es milloraran els centres educatius.
Finalment, s’impulsarà el desenvolupament econòmic i social. Aquí destaca un augment de partida per al Banc d’Aliments, el reforç del parc d’habitatge, i es dotarà de recursos la taula pel Desenvolupament Econòmic i Ocupacional de Girona.