Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Mariona Sagarra, Ismael Dueñas, Abril Sanglas, Agnès Algueró i Anna Gual encapçalen la setena edició del cicle “Del poema a la cançó”

L’activitat tindrà lloc els dimecres 8, 15 i 22 de maig, a les 18.30 h, a l’Auditori de La Mercè. El cicle tindrà com a protagonista la poesia de Montserrat Abelló, Víctor Català i de la mateixa Anna Gual

Imatges d’edicions anteriors del cicle Del poema a la cançó

El Centre Cultural La Mercè presenta la setena edició del cicle de poesia i música "Del poema a la cançó", que tindrà lloc els dimecres 8, 15 i 22 de maig, a les 18.30 h, a l'Auditori de La Mercè. En aquesta nova edició, encapçalada pels músics Mariona Sagarra, Ismael Dueñas, Abril Sanglas, Agnès Algueró i Anna Gual, es parlarà dels universos literaris de Montserrat Abelló, Víctor Català i de la mateixa Anna Gual.

La primera conversa del cicle està dedicada a la poesia de Montserrat Abelló, destacada poeta i premi d'Honor de les Lletres Catalanes. La seva obra es caracteritza per la sensibilitat i habilitat per capturar l'essència de les emocions humanes. La cantant i compositora Mariona Sagarra va començar a musicar la poesia de Montserrat Abelló fa molts anys, i totes dues van establir una relació estreta i entranyable fins al punt d'oferir juntes molts recitals conjunts per tot Catalunya. Precisament demà, dia 8 de maig, en parlaran Mariona Sagarra i Mariàngela Vilallonga, catedràtica de filologia llatina a la Universitat de Girona.

El dimecres següent serà el torn de la poesia de Víctor Català. La seva obra destaca per la intensitat emocional i l'exploració de temes com l'opressió de la dona i la identitat nacional. Lo cant dels mesos, tot i que és el text més recent recuperat, en realitat va ser la seva primera obra poètica i la primera en què Caterina Albert va utilitzar el pseudònim de Víctor Català. Ismael Dueñas, pianista, compositor i cantautor, autor de vuit discos, ha musicat i convertit en cançó cada un d'aquests cants de Víctor Català amb la col·laboració de l'emergent cantant Abril Sanglas. En parlarem amb ells i amb Mita Casacuberta, doctora en Filologia catalana i especialista en literatura catalana dels segles XIX i XX a la Universitat de Girona.

Tancaran el cicle els versos d'Anna Gual, en els quals l'autora mostra el seu interès per la imatge i els límits del llenguatge i en què també tracta temes com la natura i la maternitat. La mateixa Anna Gual i la cantautora garrotxina Agnès Algueró reflexionaran sobre la poesia de Gual i sobre les motivacions d'Algueró per musicar-la en una conversa moderada per Jaume Coll, escriptor, traductor i músic, Premi Ausiàs March de Poesia i Premi Cavall Verd-Josep Maria Llompart de l'AELC.

"Del poema a la cançó", una proposta sobre poesia i música i sobre com els músics d'avui interpreten la poesia de tots els temps, està organitzat per l'Escola Municipal d'Humanitats de l'Ajuntament de Girona conjuntament amb la Càtedra de Poesia Contemporània Joan Vinyoli i la Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada - Carles Fages de Climent de la Universitat de Girona. La inscripció és gratuïta a través del web de l'equipament.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.