Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El Centre Cultural La Mercè i la Fundació Vila Casas presenten l’exposició “Anatomia de la mirada”, de Patricio Reig

La inauguració tindrà lloc avui, a les 18 h, a La Mercè i es podrà visitar fins al 21 de juny.

Aquest matí, el Centre Cultural La Mercè i la Fundació Vila Casas han presentat l’exposició “Anatomia de la mirada”, de l’artista Patricio Reig, que explora el fenomen de la percepció visual mitjançant la fotografia. En l’acte de presentació hi han participat el tinent d’alcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats; la comissària de la mostra i assessora d’art de Presidència de la Fundació Vila Casas, Natàlia Chocarro; i l’artista Patricio Reig. La inauguració de l’exposició tindrà lloc aquesta tarda, a les 18 h, a la sala d’exposicions de La Mercè, amb una visita guiada al voltant de la mostra de la mà de l’artista, que es podrà visitar fins al 21 de juny.

“Anatomia de la mirada” planteja una reflexió al voltant de l’acte de mirar, una acció indefectiblement lligada a la psicologia i a la (inter)subjectivitat. S’articula com un estudi de la mirada, com una investigació fenomenològica que indaga en la dialèctica de la mirada, de la psicologia intersubjectiva entre qui mira i qui és mirat, amb tot un ventall de subjectes-objectes que miren i són mirats a través d’aquesta finestra que és l’ull.

Patricio Reig (San Juan, l’Argentina, 1952) és un artista polifacètic amb una trajectòria a cavall entre la fotografia, la literatura i l’alquímia. Fusiona diversos recursos tècnics que allunyen la seva fotografia de la funció de simple catalitzador de la veritat i esdevé un objecte que transpira més enllà del paper fotogràfic. Reig ha desenvolupat una poètica a partir de la qual crea fotografies-objecte que requereixen una mirada atenta, pacient, desdoblada... Superposa text i imatge, tot donant textura i profunditat a la fotografia, i converteix el document fotogràfic en un text i en un quadre alhora, en un objecte tàctil que demana ser acaronat, com un poema, amb la mirada.

La mostra està comissariada per Natàlia Chocarro, assessora d’art de la presidència de la Fundació Vila Casas, i és fruit de la col·laboració entre el Centre Cultural La Mercè i la Fundació Vila Casas, amb l’objectiu d’aprofundir en el coneixement de creadores i creadors contemporanis.  

L’exposició es podrà visitar fins al 21 de juny, de dilluns a divendres, de 9.30 a 13.30 h i de 16.30 a 20.30 h. Durant Girona, Temps de Flors, de l’11 al 19 de maig, l’horari serà de dilluns a diumenge, de 9:30 a 21 h.

Més informació a www.girona.cat/ccm  

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.