Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona ofereix 95 places més en els casals d’estiu organitzats per diferents entitats de la ciutat

El període d’inscripcions serà del 15 al 28 d’abril. Hi haurà 51 propostes per a infants i joves organitzades per 28 entitats de la ciutat amb un total de 3.417 llocs oferts

Cartell 2024

L’Ajuntament de Girona ofereix enguany 3.417 places per a infants de 0 a 17 anys en els casals d’estiu municipals, 95 més que l’any passat, quan se’n van oferir 3.322. Aquestes estaran repartides en un total de 49 casals diferents i 2 tallers lingüístics organitzats per 28 entitats i associacions  de la ciutat de Girona. Aquest matí, la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Girona, Queralt Vila Vergés, ha presentat les novetats en roda de premsa i ha explicat que el període d’inscripcions serà del 15 al 28 d’abril i que, des d’algunes escoles, es donarà suport a les famílies per a la realització de la sol·licitud.

Des de l’Ajuntament de Girona volem fer arribar les propostes de lleure educatiu al major nombre possible d'infants i joves. El lleure educatiu és un element clau en l'itinerari de creixement de les persones, tant en l’àmbit personal i social com formatiu. S’ha valorat fer una oferta diversificada tant per temàtiques com per barris, i s'inclou l'última setmana de juny al programa, per tal de donar resposta a les necessitats de la ciutadania”, ha afirmat la regidora.

Una de les principals novetats és que es dupliquen les places per a infants d’1 a 3 anys, ja que es passa de les 104 ofertes l’any passat a les 240 per aquest 2024. En total hi haurà 6 casals d’estiu que s’oferiran el mes de juliol a les escoles bressol municipals El Tren, La Devesa, El Pont, Garbí, L’Olivera i La Baldufa. D’aquesta manera, sis de les set llars municipals comptaran amb un casal d’estiu, mentre que l’any passat només n’hi havia en dos centres. Aquesta ampliació de l’oferta facilitarà l’adaptació dels nens i nenes, ja que seguiran anant a la mateixa escola i no hauran de canviar de centre, i, per tant, es donarà continuïtat al servei educatiu que reben al llarg del curs escolar. Aquests casals estaran organitzats per les pròpies associacions de famílies d’alumnes (AFA) de les escoles. 

Pel que fa als casals per a nens i nenes de 4 a 17 anys, l’oferta també s’ha augmentat amb noves activitats i s’ha ampliat el programa al mes de juny amb l’organització d’un casal a l’Escola de Santa Eugènia amb 60 places. Aquest es portarà a terme durant la setmana del 25 al 28 de juny. D’aquesta manera, amb els casals d’estiu es donarà cobertura a gairebé tot el període de vacances dels nens i nenes, exactament, del 25 de juny fins al 31 d’agost. En concret, hi haurà 1 casal al juny, 44 al juliol i 6 a l’agost. 

Pel que fa al tipus de propostes, hi haurà 28 casals de lleure educatiu, 8 esportius, 3 formatius, 3 de natura, 7 artístics i 2 de lleure per als infants i joves del Centre d’Educació Especial Palau i de l’Escola Font de l’Abella. Enguany, s’incrementa l’oferta esportiva amb un casal del Club Esportiu Vòlei Girona, al Pavelló de Pont Major; i l’oferta de lleure amb una activitat del CAU Sant Narcís, a l’Escola Taialà. Cal destacar que les activitats es faran a diferents escoles i equipaments esportius municipals, així com als centres cívics, al Museu del Cinema i a la Casa de Cultura. 

Per tal de fer front a les altes temperatures, enguany l’Ajuntament ha adquirit 19 aparells d’aire condicionat i ventiladors per tal d’habilitar espais climatitzats en moments de molta calor. Aquests es complementaran amb els aparells que es van comprar l’estiu passat.

A més, cal recordar que un any més per tal de facilitar l’accés i oferir la igualtat d’oportunitats a tots els infants i joves de la ciutat s’aplicarà una tarifació social en funció de la renda i el programa disposa d’un pla d’inclusió per acompanyar els infants i joves amb necessitats especials. En aquest sentit, a l’estiu del 2023 es van atendre 568 infants en el marc del Pla d’Inclusió. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.