Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L'Ajuntament de Girona inicia un nou servei adreçat al jovent per combatre l'atur i el fracàs escolar

Es tracta d'una proposta del Servei Municipal d'Ocupació a través del Programa de Suport a l'Ocupació Juvenil del Servei d’Ocupació de Catalunya. Es podrien beneficiar de la iniciativa un total de 100 joves durant el primer any.

L’Ajuntament de Girona, a través del Servei Municipal d’Ocupació (SMO), ha iniciat un nou servei d’assessorament i orientació laboral i formatiu adreçat a les persones joves de la ciutat. La proposta, que forma part del Programa de Suport a l‘Ocupació Juvenil del Servei d’Ocupació de Catalunya, té com a objectius principals oferir solucions a l’elevada taxa d’atur entre el jovent i combatre l’alt índex de fracàs escolar. 

“A l’SMO treballem intensament per assegurar un futur millor a tots els i les joves. Aquest nou servei busca ajudar al jovent a millorar la seva formació i la inserció laboral”, ha subratllat la regidora de Treball de l’Ajuntament, Raquel Robert Rubio.
 
Mitjançant la iniciativa, s’han posat en marxa diversos projectes per facilitar la continuïtat formativa de l’alumnat, promoure la seva reincorporació al sistema educatiu o facilitar-ne la inserció al món laboral. 

Entre el conjunt d'activitats programades, aquest mes d'abril se n'oferiran dues de diferents. D'una banda, es farà un taller participatiu i pràctic per ajudar els nois i noies joves a trobar feina de cara a l’estiu. D'altra banda, al llarg del mes s'han programat un seguit de sessions individuals o grupals d’assessorament formatiu coincidint amb l’època de preinscripcions a les formacions professionals.

Tota la programació és gratuïta, amb inscripció prèvia a través de l’agenda web de l’SMO. S'hi poden inscriure persones joves d’entre 16 i 29 anys que figurin com a demandants d’ocupació i siguin beneficiàries del programa de Garantia Juvenil, i que es trobin en situació d’atur i no estudiïn ni treballin. En matèria d’assessorament formatiu i per a l’ocupació, el servei també s’adreça a l'alumnat dels instituts gironins.

Per dur a terme el nou servei, l’SMO ha incorporat dues persones tècniques d’ocupació que es dedicaran exclusivament a aquesta tasca. El programa té una durada de 3 anys i la previsió és que, només durant el primer any, ja es puguin beneficiar de la iniciativa un total de 100 joves.
 
A Girona, el col·lectiu juvenil presenta una taxa d’atur superior a la mitjana. El mes de gener del 2024, el nombre de persones aturades al municipi era de 4.653, de les quals un 19,8% era població jove menor de 30 anys. A més, del total de persones a l’atur, més del 85% tenia un nivell formatiu igual o inferior als estudis secundaris.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.