Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona difondrà la qualitat de l’aire i l’estat de la sequera en temps real pels equipaments, el web i Girona App

L’objectiu és difondre la informació ambiental d’una forma senzilla i pràctica, i prendre més consciència sobre aquestes qüestions

L’Ajuntament de Girona difondrà la qualitat de l’aire de la ciutat i l’estat de la sequera en temps real per les pantalles dels equipaments municipals com els centres cívics, les biblioteques i l’Oficina per la Sostenibilitat, entre d’altres. Aquesta informació ambiental també estarà visible en el web municipal i en l’aplicació mòbil Girona App. La mesura s’emmarca en la celebració del Dia Mundial de l'Aigua, que té lloc avui dia 22 de març, i el Dia Mundial de la Meteorologia, que se celebrarà demà dia 23 de març. 

Aquesta és una mesura senzilla i pràctica que permet facilitar el dret a l'accés a la informació ambiental i fer-ho per i des de tots els barris de la nostra ciutat. Conèixer l'estat de la greu sequera actual o d'una qualitat de l'aire cada vegada més desfavorable i, per tant, prendre més consciència al respecte, ara serà més fàcil i a l'abast de tota la ciutadania", ha afirmat el regidor d’Acció Climàtica de l’Ajuntament de Girona, Sergi Cot Cantalosella.

En concret, es projectarà el visor de la sequera de l'Agència Catalana de l’Aigua, en el qual es pot observar l'estat de la sequera de Catalunya i l'estat de les reserves d'aigua a les conques internes actualitzat diàriament. Alhora, es difondrà la qualitat de l’aire de la ciutat de Girona, que es mesura des de l'estació automàtica situada al pati exterior de l’Escola de Música Municipal, al número 70 del carrer de Barcelona. Es podrà consultar la concentració dels principals contaminants atmosfèrics: el diòxid de nitrogen (NO2), les partícules en suspensió de diàmetre inferior a 10 micres (PM10), les partícules en suspensió de diàmetre inferior a 2.5 micres (PM2.5) i l’ozó (O3). 

D’aquesta manera, es compleix amb la Llei 27/2006, de 18 de juliol, de regulació dels drets d'accés a la informació, de participació pública i d’accés a la justícia en matèria de medi ambient.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.