Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona ret homenatge a les 33 ambaixadores de les dotze edicions de la Jornada de l’Esport Femení

L’acte ha tingut lloc aquesta tarda al Saló de Descans del Teatre Municipal de Girona

Imatge de grup d'avui

La ciutat de Girona segueix ferma en la seva voluntat d’obrir camí a l’esport femení. Amb aquest propòsit, l’Ajuntament de Girona i la Diputació de Girona han organitzat conjuntament un acte d’homenatge a les 33 ambaixadores que han donat suport a la Jornada de l’Esport Femení al llarg de les dotze edicions de l’esdeveniment. L’alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar, i la diputada d’Educació i Joventut de la Diputació de Girona, Mònica Alcalà, han donat la benvinguda a la trobada, que ha tingut lloc aquesta tarda al Saló de Descans del Teatre Municipal de Girona. 

En l’acte també hi han participat la ideòloga de la Jornada de l’Esport Femení, Olga Praderas, i una representació de les més de trenta ambaixadores de les passades dotze edicions, concretament les següents: Coral Vila Torrents (rugbi), Nuri Soler Busquets (patinatge), Nora Fernández Iniesta (gimnàstica artística), Laia Vives Clos (hoquei sobre patins), Judit Carmaniu de Batlle (gimnàstica rítmica), Isabel Sánchez-Aran (apnea), Montse Hugas Roura (gimnàstica artística), Mireia Hernández Luna (natació sincronitzada), Sara Bellapart Díaz (triatló) i Gemma Soy Juanola (natació).

A banda d’homenatjar les ambaixadores, durant la recepció també s’ha fet un reconeixement a la Jornada de l’Esport Femení, que ha complert dotze anys sense parar de créixer. La trobada ha acabat amb un debat sobre la realitat de l’esport femení en què han intervingut les diverses ambaixadores presents a l’acte.

Dotze anys de la Jornada de l’Esport Femení de Girona

La Jornada de l’Esport Femení va néixer l’any 2013 gràcies a l’Ajuntament de Girona i la Diputació de Girona, en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya i el Consell Esportiu del Gironès. Des de la primera edició, l’esdeveniment ha anat incorporant cada any nous espais i entitats participants. 

Mentre que el 2013 la proposta comptava amb 15 disciplines esportives per practicar a la plaça de l’U d’Octubre del 2017, a la plaça de Josep Pla i a la llera del riu Onyar, el 2024 es van oferir 25 disciplines esportives, a més de tallers i espais de formació i debat, que es van ubicar a les places de Salvador Espriu, de Francesc Calvet i Rubalcaba i de Catalunya, al passeig del General Mendoza i a la llera de l’Onyar. 

A partir del 2017, la Jornada de l’Esport Femení va crear la figura de les ambaixadores amb la intenció de donar visibilitat a dones esportistes i aconseguir que les nenes tinguessin uns referents esportius amb qui emmirallar-se.

El propòsit de l’esdeveniment és posar a l’abast de la ciutadania una sèrie d’actes, accions i activitats físiques i esportives per fer visible l’esport femení i fomentar la pràctica esportiva entre les nenes, noies i dones.

Llistat ambaixadores
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.