Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona instal·larà 17 punts de recàrrega de vehicles elèctrics als aparcaments soterrats d’Emili Grahit i la Devesa-Güell

Aquests seran els primers que es col·locaran en les dues infraestructures municipals amb l’objectiu de fomentar la mobilitat elèctrica. S’estan ultimant els últims detalls perquè el pàrquing d’Emili Grahit estigui operatiu les 24 hores al dia

Imatge de les noves barreres del pàrquing d’Emili Grahit

L’Ajuntament de Girona instal·larà 17 punts de recàrrega de vehicles elèctrics als aparcaments soterrats d’Emili Grahit i de la Devesa-Güell. Aquests seran els primers que es col·locaran en les dues infraestructures municipals, amb l’objectiu de fomentar la mobilitat elèctrica. A més, en les properes setmanes finalitzarà la instal·lació dels elements necessaris perquè el pàrquing d’Emili Grahit estigui obert les 24 hores del dia. 

Modernitzar i adaptar els aparcaments soterrats municipals és una millora necessària per oferir un millor servei a les persones usuàries que els utilitzen”, ha afirmat l’alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar.

Està previst instal·lar deu punts de recàrrega elèctrica a l’aparcament d’Emili Grahit i set a l’aparcament de les places de Miquel de Palol i de Prudenci Bertrana. Els treballs d’instal·lació i manteniment s’han tret a licitació amb un import de 51.260,44 euros (IVA inclòs) i un termini d’uns dos mesos i mig.  

D’altra banda, s’estan ultimant els últims detalls perquè el pàrquing d’Emili Grahit estigui operatiu les 24 hores al dia. La setmana passada va finalitzar el muntatge de les noves barreres per accedir al pàrquing i ara s’estan acabant de realitzar les actuacions de posada en funcionament. Està previst que en les properes setmanes estigui tot acabat. 

En concret, l’actuació ha consistit en substituir les barreres d’entrada i sortida que havien quedat obsoletes per un sistema més modern. Alhora, s’han instal·lat tres nous caixers, dos situats en els accessos i un a l’interior del pàrquing, al costat de la garita dels agents d’aparcament. 

Gràcies a aquestes millores en els equipaments i sistemes de control de l’aparcament, aquest podrà estar obert les 24 hores del dia dels 365 dies de l’any. Els treballs han anat a càrrec de l’empresa Equinsa Parking i han tingut un cost de 75.120,25 euros (IVA inclòs). 

Pel que fa al pàrquing de la Devesa, en els pròxims mesos es duran a terme diferents actuacions de millora per oferir el servei les 24 hores al dia. 

A més, està previst instal·lar en els dos aparcaments un sistema de guiatge a l’interior del pàrquing, és a dir, un seguit de llums verdes i vermelles que indiquen quins aparcaments estan lliures i quins ocupats. 

Des de l’agost del 2022, l’Ajuntament de Girona gestiona aquests dos aparcaments a través de l’empresa pública Transports Municipals del Gironès (TMG). El pàrquing d’Emili Grahit disposa de 326 places distribuïdes en tres plantes i el de la Devesa-Güell en té 216 en una única planta. Estan oberts a qualsevol vehicle que hi vulgui aparcar i també funcionen amb la modalitat d’abonament. El consistori, a més, també gestiona l’aparcament de la plaça del Pallol, que només funciona amb el sistema d’abonament.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.