Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Pas endavant per al cementiri de la comunitat musulmana de Girona

Divendres es va aprovar inicialment el projecte per a la futura construcció de deu tombes adaptades als preceptes del ritual funerari islàmic dins del Cementiri Nou

L’Ajuntament de Girona va acordar divendres passat, en Junta de Govern Local, l’aprovació inicial del projecte bàsic i executiu per a la construcció de deu tombes adaptades als preceptes del ritual funerari islàmic al Cementiri Nou de Girona. Aquest és un pas endavant important en la construcció del futur espai per a la comunitat musulmana al cementiri de la ciutat.  

“Disposar finalment d'un espai on es puguin enterrar els gironins de religió musulmana és una demanda històrica d'aquesta comunitat i sobre la qual fa anys que l'Ajuntament hi està treballant. Amb l'aprovació del projecte, esperem que properament es pugui fer realitat aquest compromís, que ajuda a dignificar la realitat de molts veïns i veïnes d'aquesta comunitat”, ha subratllat el regidor d’Acció Climàtica, Sergi Cot Cantalosella.

L’espai dedicat a la comunitat musulmana dins del Cementiri Nou estarà ubicat a l’extrem nord-est del recinte i orientat cap a la Meca, tal com es va consensuar entre representants de la comunitat musulmana local i del consistori. El projecte preveu la construcció de deu sepultures i la corresponent urbanització al seu voltant, així com els accessos al sector, que permeti les inhumacions segons el ritus funerari i les regles tradicionals islàmiques.

El cost de la licitació de les obres de construcció de les tombes i els seus accessos s’ha valorat en 96.795,99 euros (IVA inclòs). El projecte estarà exposat a informació pública trenta dies i, posteriorment, s’aprovarà definitivament. A partir d’aquí, es podran licitar les obres per fer realitat aquest nou espai dins del Cementiri Nou de Girona. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.