Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona treu a licitació el sistema de control de la incineradora de Campdorà

Aquesta instal·lació permetrà fer un seguiment constant i precís del procés de tractament dels residus de la planta a través de mitjans electrònics. El nou forn caldera ja està col·locat i s’està ultimant la instal·lació dels aparells auxiliars. Durant tres mesos es duran a terme proves d’incineració a la planta per posar-la en marxa el 2025

L’Ajuntament de Girona ha tret a licitació la posada en marxa del sistema de control de la incineradora de Campdorà de TRARGISA. Això permetrà fer un seguiment constant i precís del procés de tractament dels residus de la planta a través de mitjans electrònics. En concret, permetrà gestionar el correcte funcionament simultani dels processos d’incineració, de generació d’energia elèctrica i de depuració de gasos, a més d’altres instal·lacions auxiliars. 

El servei que s’ha tret a licitació consisteix en el subministrament, la instal·lació i la posada en marxa del sistema de control i instrumentació per a la planta de valorització energètica de residus de Campdorà. També s’inclou la formació del personal d’operació i totes les proves imprescindibles abans i després de la posada en marxa. Aquest servidor central de nova generació comunicarà amb els sistemes locals de cada instal·lació. 

Els treballs s’han tret a licitació per un import de 992.499,58 euros (IVA inclòs) i un termini de 7 mesos. Es tracta d’una actuació subvencionada el 100% per l’Agència de Residus de Catalunya.

Aquest és un pas més per poder posar en marxa la incineradora de Campdorà, després del projecte de reforma per convertir la infraestructura en una planta de valorització energètica de residus. Una de les principals accions és la incorporació d’un nou forn caldera, el qual es va començar a muntar mecànicament el setembre del 2023. Un cop col·locat l’aparell, ara s’estan muntant les canonades i altres instal·lacions auxiliar.  

En les properes setmanes, s’iniciaran els treballs de neteja de gasos i la instal·lació elèctrica de la planta. Serà el mes d’abril quan es començaran a col·locar la turbina i els elements principals per a la generació elèctrica de la planta. A finals d’any s’iniciaran les proves d’incineració que duraran tres mesos i en les quals s’aniran ajustant els processos per poder posar en marxa la planta el 2025. 

L'empresa municipal TRARGISA, constituïda pels ajuntaments de Girona, Salt i Sarrià de Ter, té atribuïda la gestió de la planta incineradora amb recuperació energètica. S’encarrega principalment de l'eliminació dels residus municipals i assimilables.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.