Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona repartirà 900 airejadors per reduir el consum d'aigua domèstic en el marc del Dia Mundial de l’Aigua  

Els aparells es distribuiran des del pont de Pedra, el 19 de març; al Mercat del Lleó, el 21 de març, i al Mercat de la Devesa, el 26 de març.  També es donarà informació sobre l’estat de sequera en el qual ens trobem i consells per estalviar aigua a casa.

L’Ajuntament de Girona repartirà de forma gratuïta 900 airejadors per a les aixetes i les dutxes per ajudar la ciutadania a reduir el consum d’aigua. Aquesta actuació es durà a terme en el marc del Dia Mundial de l’Aigua, que se celebra anualment el 22 de març. També s’aprofitarà l’acció per informar a la població sobre l’estat de sequera en el qual ens trobem i per difondre consells per estalviar aigua a casa.

"En moments de sequera extrema com els actuals i els que vindran, establir una millor gestió de l'aigua ha de ser una prioritat màxima. Cal que sigui tècnicament més eficient i socialment i ecològicament més justa. Per això a Girona aprofitem el Dia Mundial de l'Aigua per seguir conscienciant la població i alhora facilitem eines que permetin fer-ne un millor ús domèstic", ha afirmat el regidor d’Acció Climàtica de l’Ajuntament de Girona, Sergi Cot Cantalosella. 

Davant del context de sequera, enguany s’ha prioritzat emmarcar el Dia Mundial de l’Aigua en accions per promoure l’estalvi d’aigua. En aquest sentit, es muntaran diferents punts informatius des d’on s’informarà a la ciutadania sobre la situació en la qual ens trobem i es repartiran fulletons amb mesures fàcils per aplicar a les llars i així reduir el consum d’aigua. També es donarà a conèixer l'Oficina per la Sostenibilitat, un servei municipal obert a qualsevol persona interessada en conèixer els recursos disponibles i les accions per avançar cap a una ciutat més sostenible. 

Des d’aquests punts informatius, també es realitzarà una enquesta, a partir d’un joc amb material reutilitzat, que aportarà informació sobre els hàbits de consum i l’estalvi d’aigua. A les persones que hi participin, se’ls lliurarà un airejador. En total, està previst repartir 600 airejadors per a les aixetes i 300 per a les dutxes. Amb aquesta mesura es pretén fomentar la implantació de mecanismes d'estalvi d'aigua.

Els punts informatius es muntaran en diferents dies i indrets de la ciutat. El primer dia serà el dimarts 19 de març al pont de Pedra; el dijous 21 de març es farà al Mercat del Lleó, i el dimarts 26 de març es repartiran des del Mercat de la Devesa. L’acció es durà a terme de les 10 a les 13 h.  

El Dia Mundial de l'Aigua se celebra anualment el 22 de març com un mitjà per centrar l'atenció en la importància de l'aigua i la defensa de la gestió sostenible dels recursos hídrics. L'Assemblea General de les Nacions Unides va designar el 22 de març de 1993 com el primer Dia Mundial de l'Aigua, després que la seva celebració s'aprovés a la Conferència de les Nacions Unides sobre el Medi Ambient i el Desenvolupament (CNUMAD) l'any 1992.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.