Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La fotògrafa Txús Sartorio protagonitza el nou volum de la col·lecció “Girona fotògrafs”

L’alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar, presentarà el llibre aquesta tarda, a les 18.30 h, a la Sala Miquel Diumé del consistori.

L’Ajuntament de Girona ha editat el 20è volum de la col·lecció “Girona fotògrafs”, en aquesta ocasió dedicat a la fotògrafa i dissenyadora gràfica Txús Sartorio. L’alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar, presidirà la presentació del llibre aquesta tarda, a les 18.30 h, a la Sala Miquel Diumé de l’Ajuntament de Girona. En l’acte, també hi participaran el cap del Servei de Gestió Documental, Arxiu i Publicacions (SGDAP) de l’Ajuntament de Girona, Lluís-Esteve Casellas i Serra, la mateixa Txús Sartorio i l’especialista en fotografia i mitjans audiovisuals i autora del text, Anna Bayó i Duran.

El llibre repassa la trajectòria professional de l’autora a través de les paraules i de les imatges, utilitzant com a fil conductor els diversos gèneres fotogràfics que han marcat la vida professional de Sartorio. El gruix de la publicació correspon a un recull de fotografies de l’autora, en què es poden veure retrats fotogràfics, bodegons, imatges publicitàries o fotografies de premsa.

El volum també ressalta la seva vinculació amb la indústria musical, que l’autora va tractar des de tots els vessants artístics. En aquest sentit, Sartorio va dissenyar múltiples portades de discos de diversos grups de rock català i, alhora, en feina les fotografies, tant promocionals com de concerts.

La fotògrafa Txús Sartorio i Lorenzo (Logroño, 19 de setembre de 1961) és reconeguda principalment pels seus treballs com a fotoperiodista de La Vanguardia i per les diferents iniciatives que ha impulsat en l'àmbit de la fotografia, com la Fotofactoria de la Bisbal d'Empordà, un supermercat de foto-art, així com pel seu treball vinculat al rock català i a diverses companyies discogràfiques. 

El 13 d'abril de l’any 2012, Sartorio va fer donació del fons fotogràfic a l'Ajuntament de Girona, amb destinació al Centre de Recerca i Difusió de la Imatge (CRDI) de l'Arxiu Municipal de Girona, que contenia un total de 48.793 fotografies. Deu anys després, va completar la donació amb els reportatges sobre el rock català i, sobretot, amb la seva producció artística, elevant la xifra a prop de 60.000 fotografies.

Pel que fa als treballs de premsa, que constitueixen la part principal del fons, es tracta fonamentalment de fotografies de diversos aspectes de la vida cultural i social tant de la ciutat de Girona, com també de les comarques gironines. En destaquen els retrats de personalitats gironines destinades a il·lustrar les entrevistes fetes a la premsa. També són rellevants, pel seu valor documental, reportatges com el Ple de renúncia al càrrec de l'alcalde Joaquim Nadal i Farreras al Saló de Descans del Teatre Municipal de Girona, el seguiment del judici sobre el naufragi de l'estany de Banyoles de l’embarcació turística L’Oca, la jornada reivindicativa en contra de les obres de construcció de la línia d'alta tensió de les Gavarres al polígon de Llagostera, la manifestació d'estudiants en contra de la Guerra de l'Iraq a la Gran Via de Jaume I de Girona, i la vaga de treballadors de la concessionària de neteja MUSERSA a Girona.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.