Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La Marfà i el centre cultural Flashback fan una crida a la participació d’artistes en el projecte de residències creuades Ganta 7

La convocatòria artística ofereix una oportunitat d'intercanvi entre músics de Catalunya i Occitània per tal de fomentar la recerca i la creació musical actual. Les sol·licituds de participació es poden presentar fins al 28 d’abril i s’adrecen a artistes que treballin en l’àmbit de la música electrònica i electroacústica

La Marfà – Centre de Creació Musical de Girona i el centre cultural Flashback de Perpinyà fan una crida a la participació d’artistes en la nova convocatòria artística de residències musicals creuades Ganta 7. Es tracta d’una reedició de la col·laboració iniciada el 2022 entre els dos equipaments, que consisteix en l’acollida de dos artistes de banda i banda de la frontera per portar a terme una residència de creació i una actuació que es presentarà tant a Girona com a Perpinyà.

Aquest projecte, que s’estendrà de maig a desembre de 2024, ofereix una oportunitat d'intercanvi entre músics i compositors/es d'ambdós costats de la frontera catalana per tal de fomentar la recerca i la creació musical actual. La iniciativa vol fer possible la difusió d’obres musicals creades utilitzant les noves tecnologies i que actualment tenen poca presència en l'espai transfronterer.

La convocatòria artística per tal de seleccionar els dos artistes estarà oberta fins al 28 d’abril i s’adreça a músics i compositors/es de totes les edats residents a Catalunya o la regió francesa d’Occitània que treballin en l'àmbit de la música electroacústica en tots els seus gèneres i que vulguin donar-se a conèixer i potenciar la seva trajectòria participant en un esdeveniment comissariat de manera professional.

Els artistes seleccionats compondran una peça original de 20 a 25 minuts que serà creada a les instal·lacions de Flashback a Perpinyà per part del compositor/a català/ana, i a La Marfà per part del creador/a occità/ana, durant una residència de 10 dies. Els dos equips també proposaran als artistes seleccionats conduir una classe magistral o activitat formativa de dues hores adreçada a escoles, estudiants universitaris/àries o a un públic més ampli.

Quan hagi finalitzat l’estada de residència, cada centre cultural acollirà un concert de 35 minuts amb les persones seleccionades, tant a Perpinyà com a Girona. Aquests concerts tindran lloc el dijous 21 novembre de 2024 a la sala El Mediator de Perpinyà en el marc del Festival Aujourd’hui Musiques, i el dijous 12 desembre 2024 a La Marfà de Girona, dins la programació del cicle “El Generador” que organitza l’Associació Ameba.

Aquesta nova cooperació entre Flashback i La Marfà es posa en marxa amb l’objectiu de promoure noves creacions en l’àmbit de l'art sonor, així com per descobrir compositors/ores, artistes i creadors/ores amb talent que es desenvolupen actualment en aquests àmbits. També pretén estimular una col·laboració duradora i desenvolupar produccions artístiques, així com altres accions culturals i cursos de formació per a estudiants i públics.

A través de Ganta 7, Flashback i La Marfà posen en comú les seves xarxes i recursos amb la voluntat de promoure la creació i difusió de noves obres originals i artistes dins el territori de l'Euroregió. Per a aquesta nova edició del projecte Ganta compten amb la col·laboració i la complicitat de la Casa Musicale i El Mediator de Perpinyà i l’Associació Ameba de Girona.

Flashback / Le Labo

Situat a Perpinyà, el centre cultural Flashback es posiciona en la cruïlla de la música actual, les arts visuals i la recerca sobre noves eines digitals en la pràctica de l'art. Fomenta la creació, les trobades i intercanvis internacionals, la innovació social i l'emprenedoria d'avantguarda. Des del 2017, Flashback ha acollit prop de 50 projectes en producció, que s'han beneficiat d'una residència i d'una xarxa interdisciplinària que combina arts digitals, ciència i tecnologia, alhora que genera múltiples col·laboracions.

La Marfà - Centre de Creació Musical

La Marfà és un equipament públic de l'Ajuntament de Girona. El centre cultural està especialitzat en música moderna, obert a tots els gèneres i estils, i treballa en tres àmbits principals: el suport a la creació (incloent residències, acompanyament d'artistes i coproducció de nous projectes i espectacles); la formació (cursos i tallers en els àmbits artístics, tècnics i de gestió cultural); i la divulgació i exhibició musical. La Marfà va obrir les portes l'any 2011, després de la rehabilitació de l’antiga fàbrica tèxtil Marfà al barri de Santa Eugènia de Girona. El projecte s'adreça tant a artistes emergents del territori com a músics professionals d'arreu de Catalunya. Des de la seva obertura, ha finançat i acompanyat més de 80 artistes i projectes musicals en el marc del Programa de suport a la creació.

Podeu consultar més informació sobre La Marfà a www.girona.cat/lamarfa i sobre el centre cultural Flashback a http://www.ensembleflashback.fr

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.