Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona acollirà del 14 al 16 de març el 72 Rally Motul Costa Brava amb 247 equips participants

Els homenatges a l’Audi Quattro i el Lancia Stratos, l’augment de participació femenina dins del programa #MotorDona i una llista de persones inscrites amb grans noms de l’automobilisme, eixos del ral·li d’històrics

Imatge de la presentació d’aquest matí

La ciutat de Girona acollirà del 14 al 16 de març el 72 Rally Motul Costa Brava. La prova torna a batre el seu propi rècord amb 247 equips participants, més del 60% dels quals són estrangers. Els homenatges a l’Audi Quattro i el Lancia Stratos, l’augment de participació femenina dins del programa #MotorDona i una llista de participants amb grans noms de l’automobilisme són els eixos d’aquest ral·li d’històrics.

Aquest matí ha tingut lloc la presentació de la competició amb el regidor d’Esports i Joventut de l’Ajuntament de Girona, Àdam Bertran Martínez; la vicepresidenta segona de la Diputació de Girona, M. Àngels Planas i Crous; la representant territorial de l'Esport a Girona de la Generalitat de Catalunya, Anna Julià Camps; el president del Club RallyClassics, Àlex Romani Balcells; el president de la Reial Federació Espanyola d’Automobilisme, Manuel Aviñó, i el president de la Federació Catalana d'Automobilisme, Pere Serrat.

“Girona som una ciutat de primera. Aquesta nova edició del Rally Costa Brava torna a posar Girona en el mapa europeu d’aquest esport. Estem orgullosos i orgulloses de ser, durant uns dies, la capital de tots aquells i aquelles que en gaudeixen”, ha afirmat el regidor Àdam Bertran Martínez. 

La vicepresidenta segona de la Diputació de Girona, M. Àngels Planas, ha destacat que “és un privilegi per a les comarques gironines comptar amb una prova d’aquesta magnitud, que atrau aficionats i aficionades al motor de tot al món i permet gaudir al conjunt de gironins i gironines de la seva espectacularitat”. “A més, contribueix a projectar la nostra demarcació al mapa internacional dels ral·lis, amb l’impacte que això suposa sobre el teixit productiu i econòmic del territori”, ha afegit. 

Agraïm tornar a tenir el Rally Costa Brava a les comarques gironines i l'impuls que ha donat el Club Rally Clàssics al programa ‘Motor i Dona’. Aquest programa, que ha acollit el Club arran de la proposta de la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física, ha generat el rècord de participants femenines”, ha explicat la representant territorial de l'Esport, Anna Julià Camps. 

La competició es durà a terme a la ciutat de Girona, on hi haurà el pòdium al pont de Pedret; al parc d’assistència de Fornells de la Selva, i als mítics trams de la demarcació on es durà a terme la prova de Velocitat i Regularitat per a vehicles històrics puntuable per als Campionats d’Europa i d’Espanya.

Per segon any consecutiu, la competició ha batut el seu propi rècord d’inscripcions i ha arribat als 240 equips, amb més de 7 equips en la categoria Legend d’exhibició. Destaquen els més de 160 vehicles participants en l’apartat de Velocitat, una dada que referma l’estatus del Costa Brava com a prova far de l’especialitat en l’àmbit internacional. En l’apartat de Regularitat, hi competiran prop de 80 vehicles.

Una altra dada de rècord és l’augment de la participació dels equips estrangers. Més de 150 equips, un 63% del total, es desplaçaran a la demarcació de Girona provinents de 20 països diferents, entre els quals hi ha indrets tan llunyans com els Estats Units, l’Argentina o Antigua i Barbuda, a més d’una quinzena de països europeus.

El Rally Costa Brava és ja una marca plenament consolidada internacionalment, que a més d’oferir un espectacle únic per a les persones amants de l’automobilisme, i ser el ral·li amb més participació del Campionat d’Europa, ajuda a potenciar el turisme en temporada baixa a la demarcació de Girona. No podem estar més feliços en la prèvia d’aquesta 72a edició”, ha afirmat el president del Club RallyClassics, Alex Romani.

Quant a la participació femenina, el programa #MotorDona continua donant fruits. Creat per RallyClassics el 2022, vol donar visibilitat a la participació i el talent femení en el món de l’automobilisme clàssic. En el 72 Rally Motul Costa Brava, hi participen 70 dones, entre pilots i copilots. Així doncs, el 15% del total de participants són dones, que arriben al 28% del total entre els copilots. A més, el programa #MotorDona també potencia la implicació de les dones en altres vessants de la cursa, tant dins de l’organització com en les tasques de mecàniques, enginyeres, caps d’equip o comissàries.

Un museu en acció

Un dels aspectes més atractius del 72 Rally Motul Costa Brava és l’espectacular varietat i qualitat dels vehicles participants, que converteixen la prova en un museu en viu de la història dels ral·lis. Ja és tradicional que RallyClassics dediqui cada edició a un episodi cabdal del seu ric llegat. Enguany, la 72a edició recorda la històrica victòria de Michele Cinotto i Emilio Radaelli en el Costa Brava del 1984, al volant d’un Audi Quattro A2. Aquesta parella de pilots italians participaran en la categoria Legend d’exhibició amb una rèplica d’aquella mateixa unitat de fa quaranta anys.

Cinotto i Radaelli seran les estrelles de l’homenatge a l’Audi Quattro, que se celebrarà el dijous dia 14 a la tarda, al podi del pont de Pedret, a Girona. En el Costa Brava participen deu unitats d’aquest vehicle mític, de totes les versions i evolucions que van competir en la primera meitat dels anys vuitanta.

El Quattro no estarà sol perquè en el mateix acte també s’homenatjarà al Lancia Stratos, en el 50è aniversari del seu primer títol mundial de ral·lis, el 1974, amb la presència de les quatre unitats que participaran en aquesta edició.

El 72 Rally Motul Costa Brava també permetrà gaudir d’una allau de vehicles mítics en acció. Per exemple, hi haurà dues unitats del Lancia Rally 037 (el successor de l’Stratos); més d’una vintena de BMW M3; 40 Porsche 911, 25 Ford Escort o 5 Renault 5 Turbo, entre altres. Són vehicles històrics de Grup 4, Grup B, Grup A i, fins i tot, Kit Car. D’aquesta enyorada categoria hi haurà 4 unitats, incloent-hi els dos Seat Ibiza Kit Car de la col·lecció de la marca, que enguany celebra el 40è aniversari del Seat Ibiza, amb un equip format per sis d’aquests models.

Un programa farcit d’activitats

El 72 Rally Motul Costa Brava engegarà el dijous 14 a la tarda amb l’homenatge a l’Audi Quattro i el Lancia Stratos, al podi ubicat a l’aparcament del pont de Pedret de Girona, amb la posterior signatura d’autògrafs de les persones participants. Aquest serà el punt de sortida de les dues etapes, el divendres dia 15 i el dissabte 16. Aquests dos dies, el parc d’assistència de Fornells de la Selva serà l’escenari d’activitats diverses per al públic, que també podrà veure els vehicles i els i les pilots de prop.

El recorregut del ral·li consta de tres trams diferents cada dia, en els quals es faran dues passades. Els Àngels, Santa Pellaia Curt i Salions-Sant Grau Curt serà l’etapa de divendres, i Osor, Collsaplana i Cladells serà l’etapa de dissabte. En total, 160 quilòmetres contra el cronòmetre. Tots aquests trams, tret de Salions-Sant Grau, van formar part de l’itinerari del Rally Costa Brava de 1984.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.