Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona ha invertit més de 500.000 euros en millores a la xarxa de sanejament el 2023

Entre les accions realitzades, s’han reforçat i reparat algunes canonades, s’han col·locat nous tubs per a la circulació de l’aigua potable i s’han millorat les instal·lacions de l’estació depuradora de Campdorà

Imatge de l'estació depuradora de Campdorà

L’Ajuntament de Girona va invertir 534.115,31 euros en millores a la xarxa de sanejament en alta durant el 2023, a través de l’empresa municipal Tractament de Residus i d'Aigües Residuals del Sistema de Girona (TRARGISA). En concret, es van reforçar i reparar algunes canonades, es van col·locar nous tubs per a la circulació de l’aigua potable, es va redactar un projecte per instal·lar plaques fotovoltaiques a la depuradora i es van millorar les instal·lacions de l’estació de Campdorà, entre altres. Aquestes actuacions han estat finançades per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).  

La sequera és un problema que ens afecta a totes i tots, i des dels ajuntaments hem de ser capaços de trobar totes les eines per ajudar a fer-hi front. Invertir en la xarxa per reduir tant com sigui possible la pèrdua d'aigua és un element cabdal en aquesta estratègia”, ha afirmat l’alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar.

Una de les actuacions principals va ser reforçar el col·lector general de sanejament que travessa per sota el riu Ter, a l’alçada de l’Hospital Trueta, i que transporta les aigües residuals fins a la depuradora. Aquest tram de col·lector que travessa el riu està format per 3 canonades que formen un sifó, amb dues arquetes a banda i banda del riu. Per tal d’evitar que una crescuda del riu malmeti la unió entre les canonades, tal com va passar amb el temporal Glòria, es va enfundar tota l’estructura. L’objectiu de l’actuació era eliminar l’aportació d’aigua del riu a un dels tubs i les petites aportacions que hi havia a les juntes entre els diferents tubs. Ambdues actuacions van tenir un cost total de 108.955,20 euros. 

També es va reparar un tram d’uns 535 metres, comprès entre la gasolinera del Pont Major i la resclosa de can Torras, del col·lector de sanejament principal que porta les aigües residuals fins a la depuradora, que es va malmetre amb el temporal Glòria. Es va instal·lar un nou col·lector en paral·lel a l’existent, a una distància d’entre 50 i 80 cm. El tram de col·lector vell s’ha mantingut per tal de poder-lo utilitzar en cas que s’hagin de realitzar tasques de manteniment en el tram de col·lector nou. Aquests treballs de reparació i desdoblament del col·lector general van tenir un cost de 189.944,50 euros.  

Alhora, es va redactar el projecte per instal·lar plaques solar en els teulats de la depuradora, amb una potència total de 360 kW per a l’autoconsum. Amb aquesta acció es pretén aconseguir un estalvi energètic de la planta. La redacció del projecte va tenir un cost de 5.600 euros, i per fer possible la instal·lació s’ha sol·licitat a l’ACA un import de 331.464,74 euros, per aquest 2024, i 9.619,50 euros, per al 2025.

La resta d’actuacions feien referència a la construcció d’un tub d’aigua potable a l’Estació de Bombeig d’Aigües Residuals (EBAR) de Fornells de la Selva (35.962,64 euros) i una altra a l'EBAR de Mas Aliu 2 (11.899,35 euros) per tal de disposar d’aigua per millorar la neteja i el bon funcionament de les instal·lacions. També es va invertir en la substitució de la furgoneta de TRARGISA (35.893 euros), la construcció de sistemes de retenció de sòlids a tres sobreeixidors (32.555,23 euros) i la compra de radars pels sobreeixidors per tal de millorar les dades que s’obtenen dels sobreeiximents, eliminant els falsos positius (33.089,20 euros). També es van fer petites millores en l'estació depuradora de Campdorà i es van actualitzar els programes i sistemes informàtics, entre altres. 

Cal recordar que el conjunt d'aigües residuals recollides al Sistema de Sanejament de Girona (Girona, Salt, Sarrià de Ter, Sant Julià de Ramis, Aiguaviva, Vilablareix, Fornells de la Selva, Bescanó i Palol de Revardit) són tractades a l'estació depuradora de Campdorà. TRARGISA és la societat mercantil que la gestiona. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.